Depozitarul Central a realizat luni primele decontari pe platforma TARGET2-Securities pentru tranzactiile incheiate in euro

Data publicarii: 26-09-2017 | Economie

Depozitarul Central a realizat, luni, primele decontari pe Platforma TARGET2-Securities (T2S) pentru tranzactiile incheiate in moneda euro la Bursa de Valori Bucuresti, cu instrumente financiare denominate in euro.

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, remis AGERPRES, oferta publică de obligațiuni denominate în EUR, emise de Banca Internațională de Investiții, în valoare de 60 de milioane de euro, desfășurată la Bursa de Valori București, reprezintă o premieră pentru piața de capital din România. Decontarea ofertei s-a încheiat cu succes luni pe platforma T2S, prin intermediul Depozitarului Central.

'După anunțul inițial referitor la operaționalizarea decontărilor în moneda euro pe platforma T2S, ne bucurăm să anunțăm și primele operațiuni de decontare, realizate în cadrul ofertei publice de obligațiuni emise de Banca Internațională de Investiții și ai cărei Co-Aranjori Principali sunt BT Capital Partners și Banca Comercială Română. Sperăm că acest tip de operațiuni va deveni în scurt timp obișnuit, că vom avea mai multe instrumente financiare denominate în euro și că tot mai mulți participanți vor beneficia de avantajele accesării Platformei T2S", a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central pune la dispoziția clienților săi, începând din 18 septembrie 2017, serviciul de decontare pe Platforma T2S a tranzacțiilor încheiate în moneda euro la Bursa de Valori București, pentru instrumentele financiare denominate în euro. Depozitarul Central își extinde astfel gama de servicii oferite în calitate de depozitar al emitentului.

Banca Internațională de Investiții urmează să listeze la Bursa de Valori București această emisiune de obligațiuni (în valoare totală de 60 de milioane de euro, cu valoarea nominală de 10.000 euro/obligațiune).

Sursa: Agerpress