Principalele surse de informare pentru romani: televiziunea, retelele de socializare si site-urile de stiri (studiu)
Data publicarii: 26-09-2017 | EconomieSursele de informare ale romanilor sunt televiziunea, retelele de socializare si site-urile de stiri, iar pentru doua treimi (66%) dintre cei acestia domeniul de interes este sanatatea, arata rezultatele unui studiu de specialitate privind relevanta brandurilor pentru consumatorii romani, publicat luni.
Potrivit cercetării "Relevanța brandurilor. Ce contează cu adevărat pentru consumatori', realizată de iSense Solution pentru Golin România, mesajele transmise în spațiul public de către branduri trebuie să fie în primul rând utile/practice (69%) pentru a atrage atenția. De asemenea, peste jumătate dintre cei intervievați (56%) au afirmat că mesajele trebuie să fie informative, iar 35% amuzante sau distractive.
Pe de altă parte, 19% dintre români sunt interesați de informațiile inspiraționale, 18% de cele surprinzătoare, 10% de informațiile populare sau la modă și 7% de cele șocante.
În ceea ce privește sursele de informare preferate de români, topul este condus de TV și rețelele sociale, urmate de site-urile de știri și site-urile companiilor. Ierarhia mai cuprinde familia, prietenii sau colegii.
Conform sursei citate, în 2017, românii au acordat atenție în special informațiilor din domeniile sănătate (66%), economie (64%), celor despre diverse produse achiziționate (59%), familie/prieteni 59%, DYI/video/rețete culinare (57%).
Pentru 2018, punctele de interes vor fi din domeniile știință și tehnologie (51%), sănătate (50%) și din cel financiar (45%), în timp ce știrile despre vedete vor scădea în relevanță.
La nivel global, consumatorii au fost mai interesați de informațiile referitoare la politică (59%), divertisment (57%), de știrile despre vedete (55%) sau din domeniul economiei (49%).
În cadrul cercetării realizată de Golin România și iSense Solutions au fost analizate trei categorii de consum care influențează zilnic viețile românilor: energie, tehnologie și cafea&ciocolată.
Astfel, în categoria energie, românii sunt de părere că brandul ideal ar trebui să fie de încredere, eficace și transparent, însă principalele branduri din această industrie sunt percepute mai degrabă ca fiind populare, eficace și esențiale.
Rezultatele sunt similare în categoria tehnologie, în care un brand ideal ar trebui să fie de încredere, eficace, modern, inovator și transparent, însă principalele branduri din industrie punctează mai mult la capitolele popularitate, prestigiu, modern.
Situația este mai echilibrată în categoria micilor plăceri ale vieții. Românii consideră că brandul ideal de cafea sau de ciocolată trebuie să fie în primul rând popular, autentic și prietenos, iar principalele branduri se apropie de aceste așteptări, fiind percepute ca populare, autentice și de prestigiu.
Studiul iSense Solutions a inclus o etapă calitativă (interviuri etnografice), precum și o etapă cantitativă pe un eșantion de 500 de respondenți, utilizatori de internet din mediul urban și rural, cu vârste între 18 și 65 de ani.
Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro, în luna august 2017, iar marja de eroare este de +/—4,38%, la un nivel de încredere de 95%.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial