Autoritatile romane au capturat peste 40 de milioane de tigari de contrabanda in ultima luna

Data publicarii: 01-11-2017 | Economie

Peste 40 de milioane de tigari de contrabanda au fost capturate in ultima luna de catre autoritatile romane, valoarea acestora ridicandu-se la 20 de milioane de lei, conform unui comunicat remis, marti, AGERPRES.

"În ultima lună au fost înregistrate cele mai mari capturi de țigări de la debutul campaniei 'Stop Contrabanda'. Săptămânile trecute, autoritățile au anunțat confiscarea a peste 20 de milioane de țigarete. În Vama Constanța Sud, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un container venit din Turcia peste 14 milioane de țigări contrafăcute, cea mai mare captură din acest an. În același interval, pe raza județului Vrancea, 4 milioane de țigări de contrabandă au fost descoperite în două spații de depozitare construite special pentru ascunderea mărfurilor. În rândul capturilor recente se adaugă și cele 6 milioane de țigări netimbrate depistate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice de pe raza județului Arad", se precizează în comunicatul British American Tobacco.

Potrivit sursei citate, o creștere de un punct procentual al nivelului de contrabandă înseamnă aproximativ 40 de milioane de euro neîncasați de către stat sub formă de taxe și accize.

"Succesul autorităților reprezentat de capturile recente trebuie menținut și completat cu acțiuni de control al punctelor în care aceste tipuri de produse sunt comercializate astfel încât să existe o reducere a pieței negre a țigărilor din România, situată în prezent la nivelul de 15%, mult peste media europeană de 10%. Din cauza accesului facil la produse de contrabandă, România a ocupat în 2016 un alarmant loc 6 la nivelul Uniunii Europene ca volum de țigări de contrabandă consumate, potrivit unui studiu KPMG realizat pentru think-tankul britanic Royal United Services Institute. Același studiu arată că ponderea contrabandei din piața totală a țigărilor din România rămâne cea mai mare din Europa", se mai menționează în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: