Petrascu (Posta Romana): Capitalizarea cu 170 de milioane de lei reprezinta o gura de oxigen pentru o companie
Data publicarii: 11-11-2017 | EconomieCapitalizarea cu 170 de milioane de lei a Postei Romane reprezinta o gura de oxigen pentru o companie care se lupta cu probleme istorice, iar dubla sustinere pentru acest pas din partea Ministerului Comunicatiilor si a Fondului Proprietatea arata un semnal clar de incredere, a declarat, vineri, directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Elena Petrascu.
'Îmi doresc ca atât piața, cât și angajații Poștei Române să recepționeze pozitiv acest mesaj din partea acționarilor noștri. Susținerea capitalizării transmite un mesaj ferm de încredere în Compania Națională Poșta Română. Capitalizarea cu 170 de milioane de lei este o gură de oxigen pentru o companie care se luptă cu probleme istorice lăsate în urmă de echipe de management care nu și-au făcut datoria. În perioada imediat următoare, acești bani ne ajută să stingem o parte dintre datorii, dar în același timp să inițiem proiecte noi, centrate fix pe nevoile clienților noștri. Și eu, la rândul meu, vreau să transmit un mesaj clar de încredere în capacitățile Poștei Române de a redeveni o companie care impune respect în piață, o companie performantă orientată către rezultate', a subliniat Petrașcu, într-un comunicat de presă al instituției, transmis AGERPRES.
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a transmis, joi, reprezentanților Fondului Proprietatea (FP) să se implice în procesul de capitalizare a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), în calitate de acționar alături de ministerul de resort, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis AGERPRES.
Mesajul a fost înaintat în cadrul discuțiilor organizate la sediul MCSI, la care a participat și o delegație a Fondului Proprietatea (FP), condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.
Meyer a subliniat că societatea va evalua atât raportul Deloitte, cât și analiza firmei de consultanță care va stabili metodele prin care va fi făcută capitalizarea CNPR. Meyer a precizat, totodată, că Fondul Proprietatea recunoaște nevoia companiei de a fi recapitalizată și susține acest demers.
Potrivit ministerului de resort, în bugetul MCSI pe 2017 sunt prevăzute credite în sumă de 170 de milioane de lei pentru capitalizarea Poștei Române, ca aport al statului, proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu propria cotă de participare.
Recent, MCSI a anunțat că SCA Bohâlțeanu și Asociații va acorda consultanță juridică și financiară pentru majorarea capitalului la Poșta Română.
Firma, care a fost selectată în urma depunerilor de oferte, urmează să analizeze metoda prin care va fi realizată majorarea capitalului social. În funcție de rezultatul analizei, soluția identificată trebuie discutată și agreată cu Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunării Generale Extraordinară a Acționarilor să nu poată fi contestată în instanță și pentru a evita întârzieri nejustificate față de calendarul stabilit în implementarea operațiunii de majorare a capitalului.
Valoarea totală a contractului este de maximum 10.000 de lei, inclusiv TVA. Contractul este valabil până la data de 31 decembrie 2017.
Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, este o instituție publică, fiind deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP), cu 25%.
Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial