Comisarul european Corina Cretu a discutat cu ministrul Economiei despre stadiul procesului de specializare inteligenta in Romania

Data publicarii: 07-12-2017 | Economie

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a discutat miercuri, la Bruxelles, cu ministrul Economiei, Gheorghe Simon, despre stadiul procesului de specializare inteligenta in Romania, precum si despre initiativa "Regiuni mai putin dezvoltate", informeaza un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Sursa foto: ec.europa.eu

Potrivit sursei citate, oficialul european a subliniat necesitatea lansării unei strategii de specializare inteligentă în toate regiunile din România.

"Domeniile de specializare inteligentă ale României, ca parte a strategiei naționale de cercetare, inovare și dezvoltare, se află în diferite etape ale dezvoltării și implementării în regiuni. În acest sens, este extrem de important ca autoritățile din România să consolideze cooperarea dintre nivelul regional și cel național. În plus, regiunile din România și autoritățile centrale pot beneficia de experiența internațională, facilitată de Comisia Europeană", a spus Corina Crețu.

Reamintind rolul esențial pe care îl joaca inițiativa Comisiei privind regiunile mai puțin dezvoltate în ceea ce privește specializarea inteligentă, comisarul european a subliniat că regiunile Nord-Est și Nord-Vest ale României au primit sprijin de la CE, existând rezultate concrete.

"În ultimii doi ani, Comisia a acordat un sprijin special regiunilor Nord-Est și Nord-Vest pentru a utiliza mai bine fondurile europene disponibile și a spori impactul și eficacitatea acestora. Această inițiativă s-a axat pe o specializare regională inteligentă și putem spune ca este un real succes fiindcă avem rezultate concrete. Au fost elaborate o serie de proiecte bune și inovatoare care vor fi sprijinite de FEDER prin Programul Operațional Regional. Acest lucru a fost posibil în principal datorită implicării active a tuturor partenerilor, autorități regionale, mediul de afaceri și mediul academic. Noi, la nivelul Comisiei, încurajăm și sprijinim autoritățile române să continue să implementeze activitățile desfășurate în aceste regiuni. De asemenea, ne dorim să reușim implementarea acestui proiect de succes la nivelul tuturor regiunilor din România", a afirmat Crețu.

În plus, Corina Crețu a reamintit faptul că serviciile Comisiei Europene sunt disponibile pentru a sprijini autoritățile din România, inclusiv prin acordarea de asistență tehnică suplimentară.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: