ANSVSA: Amenzi de 216.000 lei, aplicate agentilor economici din industria agroalimentara, in decembrie

Data publicarii: 10-01-2018 | Economie

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 216.000 de lei în urma celor 7.872 de controale efectuate la nivel national în luna decembrie 2017 în unitatile din industria agroalimentara, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), transmis marti AGERPRES.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul daunatorilor, documentele prevazute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatilor.

Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 126 de amenzi contraventionale în valoare totala de 216.000 lei, cele mai mari fiind consemnate în judetul Dolj (54.000 de lei), Bucuresti (34.000 de lei), judetul Sibiu (16.000 de lei), judetul Bistrita-Nasaud (15.200 lei) si judetul Olt (14.000 de lei).

La polul opus, cu sanctiuni pecuniare mai mici, s-au situat judetele Arges, Bacau, Brasov, Cluj, Ilfov si Maramures (câte 2.000 de lei).

De asemenea, în cadrul controalelor în unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: