Noul agregator de retele si proiecte, Smart Innovative Learning Hub, lansat la Casa Academiei Romane pe 2 februarie

Data publicarii: 13-01-2018 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart", în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), proiect fondat în anul 2012, în parteneriat cu Academia Româna si cu sprijinul Ministerului Educatiei propune organizatiilor, companiilor si persoanelor interesate sa atraga finantari în diverse domenii si sa adere la SMART Innovative Learning Hub.

Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei "Comunitatile Locale Riverane Dunarii" (CLDR), domeniile pentru care se doreste atragerea de fonduri sunt: bio-economie, bio si eco-agricultura, tehnologiile bio, industria alimentara, combaterea riscurilor climatice, buna guvernanta colaborativa si managementul inovarii.

În acest sens, pe data de 2 februarie 2018, va avea loc la sediul Casei Academiei Române, evenimentul de prezentare a Planului de Actiune, a formelor de cooperare, a calendarului de lucru si a beneficiilor afilierii la noua platforma, în cadrul Reuniunii de Constituire a SMART Innovative Learning Hub.

Printre invitatii speciali se vor afla: Dr. Ing. Urb. Pietro Elisei - expert european în planificare urbana, Prof. univ. dr. Petre Prisecaru - Institutul de Economie Mondiala al Academiei Române, Dr. Brîndusa Covaci - INCE-Academia Româna, Prof. Dr. Octavian Serban - consilier Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Dr. Olivia Comsa - MHTC, Sorin Rosu - consilier Ministerul Educatiei, Dr. Madalina Andrei - Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate, Eduard Dumitrascu - presedintele Asociatiei Române pentru Smart City si Mobilitate, Drd. Sabina Leopa - urbanist, Dr. Georgeta Ghese Danau - presedintele Asociatiei CINAQ, Viorel Ionescu - presedintele Asociatiei CLDR, Lector univ. dr. Gabriela David - UVVG/CIO-SUERD.

"Ideea constituirii acestui agregator de retele si proiecte, în special în zone de vârf ale dezvoltarii si cooperarii teritoriale, patrimoniu cultural si istoric, inovare integrata în diverse domenii, a fost lansata cu ocazia recentei dezbateri de la Palatul Cotroceni, în prezenta reprezentantului Coordonatorului National SUERD - Ministerul Afacerilor Externe si a noilor parteneri - Asociatia Româna de Smart City si Mobilitate si Agentia URBASOFIA (Roma-Bucuresti)", se mentioneaza în comunicatul citat.

CLDR subliniaza faptul ca, în calitatea de membru institutional în cadrul European Network for Education and Training (EUNET), CIO-SUERD îsi asuma si mai dinamic "rolul de catalizator si de lobby institutional pentru a coagula noi parteneriate transnationale si, astfel, participarea la retele si proiecte europene de anvergura, de care, pâna în prezent, România a profitat în prea mica masura".

Oficialii asociatiei amintesc de accesarea fondurilor europene, prin programe precum: Horizon 2020, INTERREG Europe, URBACT, UIA, Seed Money Facility, SUERD-POR etc.

Sursa: Agerpress