Romania, vicecampioana mondiala la turneul de sumo robotic de la Tokyo (Bitdefender)

Data publicarii: 17-01-2018 | Economie

România, reprezentata de echipa Flex, s-a clasat pe locul al doilea, dupa Polonia, la cea de-a 29-a editie a competitiei de sumo robotic All Japan Robot Sumo Tournament, organizata în luna decembrie, la Tokyo, cu robotul autonom Cheetah, a anuntat, marti, într-un comunicat de presa, Bitdefender.

Cheetah este o masina electrica autonoma în miniatura, realizata din aluminiu, titan si fibra de carbon, dezvoltata pentru a permite atacul si eliminarea robotului advers din ringul competitional.

"Dupa multa munca si determinare, anul acesta am cucerit locul al doilea de pe podiumul din Japonia cu cel mai nou dintre cei patru roboti ai echipei noastre. În lupte ne-am înfruntat cu roboti de ultima generatie din Turcia, Polonia, Japonia si Egipt, si am reusit performanta de a fi extrem de competitivi. Pentru a realiza un robot care sa se bata la titlul mondial, este nevoie de câtiva ani de munca, cercetare, dezvoltare si investitii de mii de euro. Performanta implica mari sacrificii si multi bani. Fara ajutorul sponsorilor privati, nu am fi avut sansa sa ajungem campioni europeni si vicecampioni mondiali', sustine inginerul Adrian Gaspar, unul dintre fondatorii echipei Flex.

Potrivit sursei citate, la turneul mondial din Tokyo concureaza roboti cu dimensiunea de 20x20 cm si greutatea de maximum trei kilograme.

Echipa Flex este formata din: Adrian Gaspar (inginer), Andreea Beciu (doctor inginer), Bogdan Istrate (doctor inginer), Teodor Rosca (doctor inginer), Cristina Teodorescu (inginer), Maria Laura Nichifor (inginer), Marius Gîbu (inginer), Ovidiu Marius Alexandru (inginer), Robert Cotofana (inginer), Suzana Neacsu (urbanist), studentii Andrei Kovari, Mircea Zamfira si elevul Andrei Tudor.

"Rezultatele echipei Flex plaseaza, din nou, inteligenta din România în elita mondiala, iar succesul vine la scurt timp dupa ce tara noastra a fost declarata vicecampioana Europei la securitate cibernetica. Cei 13 tineri talentati din Flex Team au demonstrat ambitia de a deveni din ce în ce mai buni de la un an la altul si ne-am bucurat sa le putem fi aproape în tot acest drum, de la proiect, pâna la locul al doilea în lume', declara Mihaela Paun, vicepresedinte de vânzari si marketing în cadrul Bitdefender.

La competitia din capitala Japoniei, la care au participat 120 roboti din 25 de tari, au mai fost prezente echipele românesti Evo Robotics din Bucuresti, Balmotus si Specular din Cluj-Napoca.

Competitiile de sumo robotic ajuta la dezvoltarea individuala a tinerilor ingineri si reprezinta o excelenta platforma de învatare si dezvoltare personala, îmbinând cunostinte din domenii, precum: matematica, informatica, automatica, programare si robotica.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: