Curtea Europeana de Audit: Doar 7% din bugetul UE este cheltuit corect

Data publicarii: 15-01-2007
Doar 7% din bugetul UE este cheltuit corectCurtea Europeana de Audit a ajuns la concluzia, in urma examinarii recente a conturilor, ca doar 7% din bugetul Uniunii Europene este cheltuit corect si legal, informeaza editia electronica a publicatiei britanice The Sunday Telegraph. Auditorii europeni au conchis ca doar sectorul administrativ  - care primeste doar 7% din bugetul total al Uniunii - are un bun sistem de supraveghere si control al fondurilor, chiar daca s-au gasit si aici cateva erori.

In rest, rezultatele auditului au ridicat semne de intrebare privind capacitatea de administrare a banilor comunitatii europene, care anul trecut s-au ridicat la suma de 121 de miliarde de euro. Patru cincimi din acest buget este administrat de Comisia Europeana si statele membre.

Concluziile auditului au fost prezentate Comisiei de control bugetar din Parlamentul European. Unul dintre membrii acesteia, conservatorul Chris Heaton-Harris, crede ca este o alta dovada a "problemelor ingrozitoare pe care le are Comisia Europeana in cheltuirea banilor contribuabililor".

Comisia "si-a tinut capul in nisip pentru prea mult timp, pretinzand ca  lucrurile se amelioreaza. Cum am putea avea incredere in aceasta institutie care stabileste agenda economica a continentului cand ea nu este capabila sa administreze niste conturi", a completat eurodeputatul britanic.

Comisia Europeana a refuzat sa comenteze informatiile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: