Tanase (BVB): Bursa are o limitare din punct de vedere al ideilor de investitii care pot fi tranzactionate
Data publicarii: 29-01-2018 | EconomieBursa de Valori Bucuresti (BVB) are o limitare importanta din punct de vedere al ideilor de investitii care pot fi tranzactionate, a declarat luni Adrian Tanase, director general al operatorului pietei de capital, sustinând ca vrea sa schimbe acest lucru.
"Cred ca daca stam de vorba cu orice broker, fie el mare sau mic, spune ca ar vrea sa vada mai multa lichiditate la bursa. Cresterea lichiditatii este în vârful listei mandatului meu. Lichiditatea bursei vine din trei dimensiuni. Una este din companiile care sunt listate. Acest procent de listare este foarte important. Fara companii la bursa, orice am face, ca platforma de tranzactionare, avem un potential limitat. A doua dimensiune este ca oricine sa poata tranzactiona. Daca avem companii listate, toti investitorii sa poata tranzactiona. Daca este un investitor care nu poate tranzactiona, atunci potentialul se limiteaza. Înca exista investitori în afara tarii care au anumite bariere de a tranzactiona în România. Toti investitorii trebuie sa poata tranzactiona la BVB", a spus Tanase, într-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, a treia dimensiune este posibilitatea de a tranzactiona idei de investitii.
"La ora actuala, putem tranzactiona, din pacate, o singura idee de investitii, sa cumparam actiuni ieftine si sa vindem scump. Aici nu este tot universul de idei de investitii. Exista si alte idei, de a vinde scump si a cumpara ieftin, ulterior, vânzari în lipsa, ori a cumpara o actiune dintr-un sector si a vinde alta actiune din acelasi sector pe care o consideram mai scumpa. Aceste idei exista dar nu pot fi aplicate, înca, la BVB. Exista si ideea de a investi în viitor, de a face un contract futures. Aici este o limitare importanta pe care o are BVB si acest lucru ar trebui rezolvat. Acest lucru e în vizorul meu pentru acest mandat", a aratat noul sef al BVB.
El sustine ca bursa este locul unde afacerea se maximizeaza si nu un backup pentru alte surse de finantare.
"Bursa o sa fie implicata în continuare pentru a stimula listarile din sectorul privat. Avem proiectul Made in Romania prin care încercam sa stam de vorba cu antreprenorii si sa explicam rolul bursei. Rolul Bursei nu îmi place sa spun ca este o alternativa de finantare. Cumva, suna asa ca un backup pentru alte surse de finantare. Este locul unde valoarea unei afaceri se maximizeaza. Acest lucru înseamna bursa, valoarea unde transparenta unui antreprenor este pretuita în bani. Mie îmi place sa vorbesc ca este locul în care valoarea afacerilor se maximizeaza. Mai mult de atât nu putem face, decât sa stam împreuna cu ei. Prima conditie pentru ca o companie sa se listeze este sa-si primeasca pretul pe care crede ca îl merita. Partea de listari nu este total în controlul bursei, aici sunt implicati brokerii", a explicat Tanase.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice