Andreea Paul, despre Bitcoin: Foarte delicat de spus daca e alba sau neagra; in Romania exista ferme de criptovaluta
Data publicarii: 31-01-2018 | EconomieTendinta de descrestere a Bitcoin este înfricosatoare, iar din acest motiv este delicat de spus daca e alba sau neagra aceasta criptovaluta, a declarat marti, pentru AGERPRES, presedintele Initiativei pentru Competivitate, Andreea Paul.
Potrivit acesteia, sistemul prin care este dezvoltata criptovaluta, anume blockchain, nu are reguli si nu este guvernat prin lege, Andreea Paul punctând ca pare a fi un "sistem tip Ponzi sau Caritas".
Totodata, aceasta a afirmat ca în România exista ferme de criptovaluta, la Onesti, Râmnicu Vâlcea, Cluj si Timisoara, unde se mineaza criptovalute.
"Acest sistem blockchain este dezvoltat într-un internet paralel, care astazi nu are reguli ale jocului, guvernate prin lege. Pare a fi un sistem tip Ponzi, tip Caritas, este complicat sa spui astazi românilor sa investeasca în criptovalute. Cert este ca aceia care au investit la începutul acestui sistem au marcat deja profituri si ca au avut timp sa le marcheze. Nu mai am însa garantia ca toti investitorii vor ajunge sa marcheze profit pe acest sistem de blockchain, dar pot sa confirm ca sunt ferme, mine de criptovalute, în România, la Onesti, la Cluj, la Timisoara, la Râmnicu Vâlcea, foarte multe astfel de ferme, de mining, în criptovalute si ca unii investesc cu riscuri mari si cu randamente asociate foarte mari", a spus presedintele INACO.
De asemenea, aceasta a mai adaugat ca Estonia si-a propus anul acesta sa îsi lanseze prima criptovaluta nationala, numita Estcoin, unde regulile vor transparente si vor însoti programul de localizare a firmelor, din orice colt al lumii.
"Se mai întâmpla în paralel ceva. Suedia are de doi ani de zile un Minister al Viitorului, Emiratele Arabe Unite au de anul trecut un Minister al Inteligentei Artificiale si Dubai îsi propune sa lanseze moneda oficiala criptovaluta din Dubai. O tara din Estul Europei, mult mai mica dar extrem de bine digitalizata, cea mai antreprenoriala economie din Europa, anume Estonia, si-a propus anul acesta sa îsi lanseze prima criptovaluta nationala, numita Estcoin, unde regulile vor fi transparente si vor însoti programul de e-residency, adica de localizare a firmelor, din orice colt al lumii, în Estonia, fara sa treaca fizic granita acestei tari, sau acordarea cetateniei este în paralel acordata digital, fara ca cetateanul sa treaca fizic granita acestei tari", a mai adaugat aceasta.
Potrivit sursei citate, daca tarile si-ar crea propriile politici monetare si reguli pentru criptovalute, atunci acest lucru ar duce la riscuri mai mici si sanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetateni.
"Daca tarile lumii îsi vor crea propriile reguli si politici monetare pentru criptovalute, în perspectiva înlocuirii monedei traditionale cu criptovaluta, atunci perspectiva investitionala va capata riscuri mai mici si sanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetateni. Foarte delicat de spus daca e alba sau neagra, pentru ca fraudele încep sa apara, acum câteva zile a explodat una în Marea Britanie, dar vor fi din ce în ce mai dese, iar tendinta de descrestere a valorii Bitcoin, de la începutul acestui an pâna în prezent este destul de înfricosatoare, asta dupa un salt fabulos, de la 500 de dolari, cât era la începutul anului trecut", a mai spus Andreea Paul.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online