Unicredit Leasing Corporation isi propune o crestere peste media pietei in 2007

Data publicarii: 17-01-2007
Unicredit Leasing Corporation, compania rezultata din fuziunea dintre HVB Leasing si Unicredit Leasing, sub umbrela brandului celei de a doua, isi propune, pentru 2007, o crestere a afacerilor cu peste 15%, a declarat, miercuri, presedintele noii firme infiintate, Septimiu Postelnicu. "Estimarile privind piata de leasing din Romania indica, pentru 2007, o crestere cu 15% a volumului de afaceri derulate pe aceasta piata, iar noi ne propunem sa inregistram o crestere peste media pietei, in conditiile in care, pentru 2006, estimarile preliminare arata ca piata de leasing a inregistrat afaceri de circa 2,8 - 3 miliarde euro. De asemenea, vrem sa obtinem rezultate financiare peste cele obtinute, anul trecut, cumulat, de cele doua companii, insa obiectivele pentru 2007 se afla inca in stadiul de proiect si vor fi clare la sfarsitul lunii ianuarie, aceasta intarziere producandu-se, pe de o parte, datorita problemelor legate de fuziune, precum si datorita modificarilor de legislatie, cu impact asupra leasingului, de anul trecut", a aratat Septimiu Postelnicu.

"In prezent, avem peste 30.000 de clienti si detinem o cota de piata de circa 14%. Ne propunem sa ne mentinem pozitia de lideri de piata si vizam o valoarea a finantarilor in leasing, pentru 2007, de circa 400 - 450 milioane euro", a adaugat Postelnicu.

Din data de 5 ianuarie 2007, activitatea societatii de leasing HVB Leasing Romania IFN SA a fost integrata in companie ce opereaza in Romania sub umbrela brandului Unicredit Leasing, noua companie purtand numele de Unicredit Leasing Corporation IFN SA, prin aliniere la brandul Unicredit Leasing. Totodata, echipele de angajati ale celor doua societati de leasing au fost reunite, potrivit atributiilor si departamentelor specifice, iar in primele luni ale anului 2007, Unicredit Leasing Corporation va functiona, concomitent, in doua sedii. Astfel, departamentele de Vanzari, Risc si Operatiuni vor functiona la sediul din strada Dr. Grigore Mora nr. 37, iar cele de Serviciu Clienti, Logistica, Asigurari si Contabilitate, in sediul din Calea Septembrie nr. 90, la Hotel Marriott.

"In al doilea trimestru al anului 2007, Unicredit Leasing Corporation va avea un sediu nou, unic, care va reuni toate departamentele companiei", a spus presedintele Unicredit Leasing Corporation, fara sa ofere alte detalii.

"In anul 2006, atat HVB Leasing, cat si Unicredit Leasing, au continuat sa-si dezvolte afacerile, inregistrand rezultate foarte bune. Totalul valorii bunurilor finantate de HVB Leasing in 2006 a fost de 200,23 milioane euro, fata de 144,76 milioane euro in 2005, iar totalul valorii valorii bunurilor finantate de Unicredit Leasing in 2006 a fost de 200,06 milioane euro, fata de 148,92 milioane euro in 2005", a spus Postelnicu.

In ceea ce priveste tipurile de produse finantate in sistem leasing, in 2006, HVB Leasing a finantat vehicule (de toate tipurile) in valoare de 161,49 milioane euro (80,65% din portofoliul de contracte) si echipamente in valoare de 24,92 milioane euro (12,44% din portofoliul de contracte). Leasingul imobiliar a reprezentat, in 2006, la HVB Leasing, 6,9% din portofoliul de contracte, valoarea finantata fiind de 13,81 milioane euro. Fata de anul 2005, ponderea leasingului de vehicule, in portofoliul de contracte al HVB Leasing, a crescut cu 12%, cea a leasingului de echipamente cu 2%, in timp ce ponderea leasingului imobiliar s-a diminuat cu 13%.

Leasingul de autovehicule a reprezentat, in 2006, pentru Unicredit Leasing, 47,76% din totalul contractelor incheiate si o valoare a finantarilor de 95,55 milioane euro. Unicredit Leasing a finantat, in 2006, echipamente in valoare de 87,88 milioane euro (43,83% din portofoliul de contracte), iar leasingul imobiliar a reprezentat 8,41% din portofoliul de contracte al companiei si o valoare a finantarilor oferite de 16,82 milioane euro. Fata de anul 2005, ponderea leasingului de vehicule, in portofoliul de contracte al Unicredit Leasing, a scazut cu 4%, cea a leasingului de echipamente, cu 1%, in vreme ce ponderea leasingului imobiliar a crescut cu 3%.

"Pentru anul 2007, ne propunem sa deschidem un numar de trei-patru sucursale noi, in semestrul al doilea, primul semestru fiind alocat, in planul nostru de afaceri, consolidarii sinergiei rezultate din fuziunea dintre HVB Leasing si Unicredit Leasing. In acest moment, dispunem de 16 sucursale, la nivelul intregii tari, din care trei functioneaza ca centre regionale strategice: Iasiul pentru regiunea Moldovei, Clujul, pentru Transilvania si, bineinteles, Bucurestiul, pentru partea de sud a Romaniei", a explicar Septimiu Postelnicu.

Unicredit Group este al doilea grup financiar ca marime din Europa, fiind reprezentat in 20 de piete principale, cu 7.000 de sucursale, care deservesc circa 35 milioane de clienti. In cadrul grupului, BA/CA Leasing GmbH, compania-mama a Unicredit Leasing Corporation IFN SA, cu sediul la Viena, este responsabila pentru coordonarea activitatilor de leasing in 10 tari din Europa Centrala si de Est, urmand ca, in 2007, sa patrunda si pe pietele din tarile baltice si din Republica Moldova.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: