Pista 2 a Aeroportului International Henri Coanda intra in reparatii saptamana viitoare
Data publicarii: 09-05-2018 | Economie
Lucrarile de reparatii la pista 2 a Aeroportului International Henri Coanda vor demara saptamana viitoare si vor dura circa 20 de zile, dupa care aceasta pista va putea fi folosita pe intreaga sa lungime, de 3.500 de metri, informeaza, marti, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
In ceea ce priveste pista nr. 1, asfaltarile s-au efectuat pe 66% din suprafata totala de reparat, de 18.000 de metri patrati.
"Lucrarile de reparatii avanseaza in ritm rapid pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Calea de rulare Oscar este gata, la pista 1 s-au efectuat asfaltari pe 66% din suprafata totala de reparat de 18.000 mp. Se lucreaza intens si la inlocuirea datelor de beton pe platforma 1. La pista 2, lucrarile vor incepe saptamana viitoare si vor dura aproximativ 20 de zile, urmand ca aceasta pista sa poata fi folosita pe intreaga lungime de 3.500 de metri", se arata intr-o postare a CNAB, pe pagina sa de Facebook.
Lucrarile de reparatie la caile de rulare de pe Aeroportul International "Henri Coanda" au demarat pe 12 aprilie, termenul de finalizare fiind noiembrie 2018, a informat, pe 17 aprilie, CNAB. Potrivit sursei citate, primele lucrari, care se vor realiza pe o suprafata de 3.050 de metri patrati, vor consta in inlocuirea dalelor de beton degradate pe platforma 1 si caile de rulare aferente.
De asemenea, graficul de lucrari prevede lucrari de intretinere a stratului de uzura la calea de rulare Oscar, prin frezare si asternerea unui nou strat asfaltic (9.500 mp) - in intervalul 14 aprilie - 1 mai 2018, respectiv lucrari de intretinere a stratului de uzura la calea de rulare Delta (intre 1 mai si 1 iunie 2018).
CNAB a mentionat faptul ca aceasta prima faza a lucrarilor face parte dintr-un amplu program de masuri de remediere a suprafetelor pavate din Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, plan care prevede, printre altele, operationalizarea pistei 2 (08L-26R) si a balizajului luminos de categorie III A.
Pe 26 martie, directorul general al TAROM, Werner Wollf, a declarat la Timisoara ca aeroportul principal bucurestean are nevoie de investitii masive in caile de rulare, intrucat gropile care sunt in pista taie rotile avioanelor pe care le schimba intr-un mod halucinant, fapt care atrage costuri foarte mari pentru companie.
"La Otopeni, este nevoie de o investitie masiva in caile de rulare si cred ca trebuie sa ne schimbam si acolo modul in care vin pasagerii. Sincer sa va spun, mie nu-mi place ca pasagerii de pe intern sunt lasati undeva in camp si dusi cu autobuzele. Este o chestiune de civilizatie si de o posibilitate de a-i primi.Cu siguranta lucrurile astea se vor schimba, pentru ca este un proiect care este admis la nivel de minister, la nivel de aeroport, din cate stiu eu; o sa vedem ce se intampla. Pe noi, pe moment, nu ne incurca decat gropile din calea de rulare si care ne taie de fapt rotile avioanelor, pe care le schimbam intr-un mod halucinant, ceea ce inseamna costuri masive pentru noi", a spus seful TAROM, la inaugurarea cursei Iasi - Timisoara.
Potrivit acestuia, in loc ca rotile sa fie inlocuite la cateva luni, in urma uzurii, acestea sunt schimbate de 3-5 ori pe saptamana.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online