CE: Vanzarile europene de continut online vor atinge 8,3 miliarde euro in 2010
Data publicarii: 27-01-2007
Datorita extinderii internetului de banda larga, dezvoltarii retelelor mobile avansate si adoptarea de catre populatie a sistemelor digitale, studiul arata ca piata de desfacere masiva a continutului online devine o realitate si creaza mari oportunitati comerciale pe continent.
"Mult asteptata convergenta digitala a devenit deja realitate economica, creand niste oportunitati pana acum de neimaginat pentru consumatorii europeni, furnizorii de continut si pentru industriile noilor tehnologii", a spus Viviane Reding, Comisar european pentru societatea informationala si media. Reding a adaugat ca pentru a capitaliza aceste oportunitati, Comisia va trebui sa reevalueze problemele legate de tehnologie si de reglementare pentru ca, printr-o abordare orientata catre piata comuna, continutul site-urilor europene sa aduca valoare adaugata. Totodata directoratul general pe care il conduce va pregati in a doua jumatate a anului curent un pachet de politici publice intitulat "Continutul online pe piata unica europeana".
Studiul curent a abordat si potentialul pietei online de continut creativ in Europa. Cu toate ca aceasta piata creste in mod constant, provocari economice, tehnologice si juridice, in special cele legate de drepturile de autor si de interoperabilitate, trebuie sa fie analizate pentru a imbunatati piata virtuala europeana. Studiul arata totodata ca Europa se afla in urma Statelor Unite in dezvoltarea serviciilor interactive de banda larga fixa si in urma Japoniei si Republicii Coreea in domeniul serviciilor mobile.
Dupa o consultare publica larga, Comisia a identificat 36 de cai de actiune pentru a dezvolta continutul online si impactul sau pe piata pana in 2010.
Cel mai important capitol este conectivitatea. Chiar daca retelele de banda larga se extind cu entuziasm, diferentele dintre statele membre sunt inca mari. In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila, caile de actiune includ introducerea serviciilor 3G in toata Uniunea Europeana si inlaturarea tarifelor pe transferul de date ce creaza confuzie. Muti jucatori din piata trebuie sa isi adapteze tehnologiile de distributie astfel incat sa "treaca peste granitele nationale si peste sectoare traditional separate".
Pirateria online este o alta mare problema impotriva careia Comisia va lupta in urmatorii ani, punand la punct un sistem de gestiune a drepturilor digitale la nivel continental.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile