CE: Vanzarile europene de continut online vor atinge 8,3 miliarde euro in 2010
Data publicarii: 27-01-2007Datorita extinderii internetului de banda larga, dezvoltarii retelelor mobile avansate si adoptarea de catre populatie a sistemelor digitale, studiul arata ca piata de desfacere masiva a continutului online devine o realitate si creaza mari oportunitati comerciale pe continent.
"Mult asteptata convergenta digitala a devenit deja realitate economica, creand niste oportunitati pana acum de neimaginat pentru consumatorii europeni, furnizorii de continut si pentru industriile noilor tehnologii", a spus Viviane Reding, Comisar european pentru societatea informationala si media. Reding a adaugat ca pentru a capitaliza aceste oportunitati, Comisia va trebui sa reevalueze problemele legate de tehnologie si de reglementare pentru ca, printr-o abordare orientata catre piata comuna, continutul site-urilor europene sa aduca valoare adaugata. Totodata directoratul general pe care il conduce va pregati in a doua jumatate a anului curent un pachet de politici publice intitulat "Continutul online pe piata unica europeana".
Studiul curent a abordat si potentialul pietei online de continut creativ in Europa. Cu toate ca aceasta piata creste in mod constant, provocari economice, tehnologice si juridice, in special cele legate de drepturile de autor si de interoperabilitate, trebuie sa fie analizate pentru a imbunatati piata virtuala europeana. Studiul arata totodata ca Europa se afla in urma Statelor Unite in dezvoltarea serviciilor interactive de banda larga fixa si in urma Japoniei si Republicii Coreea in domeniul serviciilor mobile.
Dupa o consultare publica larga, Comisia a identificat 36 de cai de actiune pentru a dezvolta continutul online si impactul sau pe piata pana in 2010.
Cel mai important capitol este conectivitatea. Chiar daca retelele de banda larga se extind cu entuziasm, diferentele dintre statele membre sunt inca mari. In ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila, caile de actiune includ introducerea serviciilor 3G in toata Uniunea Europeana si inlaturarea tarifelor pe transferul de date ce creaza confuzie. Muti jucatori din piata trebuie sa isi adapteze tehnologiile de distributie astfel incat sa "treaca peste granitele nationale si peste sectoare traditional separate".
Pirateria online este o alta mare problema impotriva careia Comisia va lupta in urmatorii ani, punand la punct un sistem de gestiune a drepturilor digitale la nivel continental.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?