Circulatia rutiera de la Soseaua de Centura pana in zona Petricani, pe A3, a fost deschisa vineri
Data publicarii: 15-12-2018 | Economie
Circulatia rutiera pe inca 6,5 kilometri din autostrada A3 de la Soseaua de Centura pana in zona Petricani a fost deschisa vineri, dupa ce reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au receptionat lucrarile la sectorul de autostrada Bucuresti - Ploiesti, Nod Centura Bucuresti si Nod Moara Vlasiei.
"Cei 3,3 kilometri se vor alatura altor circa 3,2 kilometri deja finalizati, din apropierea strazii Popasului si pana la Centura. In total, cei circa 6,5 kilometri de la Centura si pana in Soseaua Petricani vor avea cate trei benzi pe sens (fara banda de urgenta) si doua noduri: la intersectia cu Popasului si un sens giratoriu la intersectia cu strada Gherghitei. La intersectia cu Soseaua Petricani autostrada se va termina intr-o intersectie in 'T' semaforizata, cu bretele dedicate pentru virajul la stanga, atat de pe autostrada, cat si de pe Soseaua Petricani", se precizeaza intr-un comunicat al CNAIR remis AGERPRES.
Proiectarea si executia acestui sector de autostrada au fost facute de Asocierea Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129,18 milioane de lei fara TVA.
Lucrarile la "ciotul de 3 km" dintre Soseaua Petricani si Centura Capitalei erau programate sa fie gata in 2015, dar contractul a fost reziliat. Un nou contract a fost semnat in februarie 2016 cu asocierea formata din societatile Aktor (Grecia) si Euroconstruct Trading '98 (Romania). Lucrarile ar fi trebuit finalizate - conform contractului - pana in august 2018.
Conform unui comunicat al AKTOR, Sectiunea Bucuresti - Ploiesti, Sector 1, km 0+000 - km 3+325; Nod Centura Bucuresti km 6+500 si Nod Moara Vlasiei km 19+500, a Autostrazii Bucuresti - Brasov, consta intr-o autostrada de 3,325 km cu cinci intersectii, doua pasaje superioare si un pod peste Valea Saulei si este proiectata si construita pentru a spori siguranta rutiera. Proiectul a fost co-finantat de catre Statul Roman si Uniunea Europeana si a fost implementat sub supravegherea CNAIR.
"Este o adevarata onoare pentru AKTOR sa prezinte inca un proiect important de infrastructura care sa imbunatateasca reteaua nationala de autostrazi din Romania. Avand 17 ani de prezenta in tara, AKTOR este dedicat nu numai sa realizeze constructii solide si fiabile, dar cel mai important, legaturi trainice de incredere reciproca. Suntem mandri sa oferim astazi inca un alt proiect care sustine dezvoltarea si aduce valoare vietii cotidiene a oamenilor si asteptam cu nerabdare sa contribuim in continuare la consolidarea infrastructurii din Romania", a declarat Alexandros Exarchou, directorul general executiv al AKTOR.
In prezent, AKTOR are patru proiecte in curs de constructie in Romania: Drumul National Baia Mare - Sighetu Marmatiei si Calea Ferata Brasov - Simeria, sectiunea Micasasa-Coslariu, care sunt in mare parte finalizate, Autostrada Sebes - Turda, precum si Calea Ferata Ilteu - Gurasada 2C.
Din 2002, cand AKTOR si-a inceput activitatea in Romania, s-a angajat in realizarea a noua proiecte de constructie importante si a oferit locuri de munca directe la peste 700 de persoane din tara. Proiectele de autostrazi si lucrarile de reabilitare a drumurilor nationale includ Autostrada A3 / sectiunea Petricani-Popasului, reabilitarea DN6 Sectorul de drum Drobeta Turnu Severin - Lugoj, sectiunea Domasnea - Caransebes, reabilitarea drumul national DN17, precum si Centura Rutiera in zona de nord a Municipiului Bucuresti. Una dintre cele mai importante lucrari de infrastructura ale societatii AKTOR a fost realizarea Statiei de Epurare a Apelor Uzate Bucuresti, una dintre cele mai mari de acest tip, cu o capacitate de tratare de aproximativ 1.750.000 locuitori echivalenti. AKTOR a finalizat, de asemenea, proiecte imobiliare rezidentiale, fabrici si cladiri comerciale pe teritoriul Romaniei.
AKTOR este cea mai mare filiala a Grupului ELLAKTOR, cu o prezenta diversificata internationala in 25 de tari, si desfasoara activitati in domeniile: Constructiilor, Infrastructurii, Proiectelor Industriale si de Cladiri, Energiei Solare, Exploatarii Carierelor, Managementului de Proiect.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial