GastroPan 2019 se va desfasura in perioada 28-30 martie la Arad; concursuri pe panificatie, cofetarie si gastronomie
Data publicarii: 15-12-2018 | Economie
Cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa se va desfasura in perioada 28-30 martie 2019 la Arad, in cadrul expozitiei GastroPan, iar concursurile vor aduce impreuna cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari autohtoni, care isi vor demonstra maiestria in fata unui juriu format din specialisti.
Conform unui comunicat al organizatorilor, concursurile GastroPan sunt grupate in 3 sectiuni competitionale (Panificatie, Cofetarie, Gastronomie), in cadrul carora juriul selecteaza lucrarile care vor primi trofeele Painea Anului 2019 si Tortul Anului 2019. Inscrierile la Concursurile GastroPan 2019 se fac pana pe 28 februarie.
Juriul care numeste castigatorii Concursurilor GastroPan este format din experti de talie mondiala, membrii asociatiilor de specialitate, castigatori ai concursurilor si olimpiadelor importante din lume. Lucrarile expuse urmeaza o tematica propusa de asociatiile de specialitate din Romania si de specialistii premiati la concursurile internationale, oferind o perspectiva asupra a ceea ce inseamna cu adevarat talentul, experienta si expertiza.
La Cofetarie, la categoria Tortul Anului 2019 s-au inscris cofetari din toata tara care deja pregatesc si perfectioneaza retetele. Tematica categoriei: Torturile dietetice. Pentru castigarea trofeului, concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si delicioase. Pe latura artistica, tematica impusa de membrii juriului pentru categoria Creatie artistica din pasta de zahar va fi: Frumusetea Provance-lui vazuta de artistul cofetar. La categoria Creatie artistica din ciocolata tematica creatiilor va fi la libera alegere a participantilor, singurul criteriu fiind sa fie realizata din ciocolata.
La Panificatie-Patiserie, atat brutarii artizani, cat si producatorii industriali de paine vor avea sansa de a castiga trofeul Painea Anului 2019, in doua categorii diferentiate in functie de cantitatea produsa si metodele de fabricatie - artizanale sau industriale. Tematica painilor artizanale va fi: Traditie si provocari in secolul 21. In cadrul aceleiasi sectiuni, Panificatie-Patiserie, concurentii se vor intrece in obtinerea celor mai bune produse de patiserie pentru generatia Millenials din mediul urban, precum si in crearea de piese artistice din aluat de panificatie pe tematica Vesnicia s-a nascut la sat.
Sectiunea Gastronomie a Concursurilor GastroPan cuprinde doua categorii: Platouri culinare reci (in care se poate intrece individual sau in echipa) si Sculptura in legume si fructe. Concurentii categoriei Platouri culinare reci vor avea sarcina de a pregati un platou festiv, un preparat traditional romanesc si un desert de restaurant, iar concurentii cu un spirit artistic mai dezvoltat isi pot intrece talentele la categoria Sculptura in legume si fructe, unde vor trebuie sa prezinta o piesa cu tematica Pasari si flori.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Focus pe Ferentari
- Analiza EY: Evoluția pieței de fuziuni și achiziții din România în primele nouă luni din 2023
- EY România: Aplicarea beneficiilor fiscale ar contribui major la optimizarea fluxurilor financiare și la consolidarea fiscală a afacerilor din România
- Black Friday crește cu 20% numărul de joburi disponibile în piață
- Studiu Black Friday: Românii sunt pregătiți să profite de oferte, dar trebuie să fie atenți și la tentativele de fraudă
- EY Law România: Prima înregistrare din oficiu a unui sediu permanent din industria farmaceutică anulată definitiv de instanța de judecată
- Sondaj eJobs: 7 din 10 români trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional. Problemele financiare și cele legate de job îi apasă cel mai mult
- EY România - Sistemul garanție-returnare a apărut din necesitatea identificării unor soluții de optimizare a gestionării ambalajelor primare nereutilizabile
- EY a asistat MidEuropa în vânzarea lanțului de supermarketuri Profi către Ahold Delhaize
- Studiu EY: Piața globală a ofertelor publice inițiale: apetitul investitorilor se mută de la creștere la valoare, pe fondul unei lichidități mai restrânse
- 21.000 de joburi noi au fost scoase în piață de start-up-uri și companiile mici, cu cel mult 50 de angajați, în această toamnă
- Opinie Deloitte: Directiva europeana privind impozitul minim pe profit - o schimbare majora in fiscalitatea internationala si impactul sau in Romania
- Opinie Deloitte: Facturarea electronica generalizata, la un pas de implementare. Cand dispare factura pe hartie?
- Studiu EY: Scade încrederea liderilor din domeniul securității cibernetice în sistemele de apărare ale organizației, iar costurile cresc
- Impactul IRCC după creşterea de 0,02% în ratele creditelor