ANRE a desemnat furnizorii optionali care pot livra populatiei energie la preturi reglementate
Data publicarii: 01-03-2019 | Economie
Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) a desemnat, in sedinta de joi, furnizorii de ultima instanta optionali care pot livra consumatorilor casnici energie electrica in regim reglementat, potrivit unui comunicat al ANRE, remis AGERPRES.
Aceasta inseamna ca un client casnic poate schimba furnizorul de energie traditional cu unul dintre furnizorii de ultima instanta optionali din zona sa de retea, fara a iesi din piata reglementata.
Astfel, furnizorii de ultima instanta optionali desemnati de ANRE sunt: societatea Electrica Furnizare - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia; CEZ Vanzare - pentru zonele de retea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Nord; E.ON Energie Romania - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.
Totodata, Enel Energie Muntenia a fost desemnat pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Enel Energie - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Engie Romania - pentru zonele de retea Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Getica 95 Com - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Sud.
De asemenea, si alti furnizori decat cei clasici au devenit de ultima instanta optionali. Este vorba despre Hidroelectrica - pentru zona de retea Muntenia Sud; MET Romania Energy - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Sud; Restart Energy One - pentru zonele de retea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Tinmar Energy - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.
"Clientii casnici care au incheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrica desemnat furnizor de ultima instanta obligat sau optional in zona de retea in care se afla locul de consum, la data de 1 martie 2019, si care doresc sa beneficieze de tarife reglementate pot incheia un contract reglementat numai cu acesta", spun oficialii ANRE.
Acestia amintesc, in comunicat, ca preturile reglementate pentru populatie vor romane neschimbate de la 1 martie 2019.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman