#romania2019.eu/Ministrii Transporturilor din UE se reunesc pentru doua zile la Bucuresti
Data publicarii: 26-03-2019 | Economie
Ministri si secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene vor participa, in perioada 26-27 martie, la Reuniunea Informala a Ministrilor Transporturilor, organizata la Bucuresti, in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.
Discutiile vor fi prezidate de ministrul roman al Transporturilor, Alexandru - Razvan Cuc. La reuniune vor mai fi prezenti Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Gratiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru si ministru al Mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct in departamentul Mobilitate si Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.
Conform unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, evenimentul va incepe in data de 26 martie 2019, cu cina oficiala pentru membrii delegatiilor.
Miercuri, 27 martie 2019, ministrii Transporturilor din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce tin de multimodalitate, viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si consolidarea conectivitatii si coeziunii prin reteaua TEN-T.
Prima sesiune va avea ca tema multimodalitatea si va fi dedicata unei prezentari generale a evolutiei in ultimii 4 ani din domeniul multimodalitatii din perspectiva reglementarilor, recomandarilor, standardelor si investitiilor din domeniu.
A doua sesiune va viza viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si se va concentra asupra rolului digitalizarii in planificarea si gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabila si o mai buna coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze. In cadrul acestei sesiuni, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu, este invitata sa participe la o dezbatere pe tema "Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbarile climatice (LTS)".
Consolidarea conectivitatii si coeziunii prin reteaua TEN-T este tema celei de-a treia sesiuni, care se va axa pe "imbunatatirea conectivitatii si coeziunii prin intermediul retelei TEN-T".
"Realizarea unei retele trans-europene de transport extinsa si conectata contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea si conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investitiile, va reduce decalajele de dezvoltare si va asigura tranzitia catre o mobilitate prietenoasa cu mediul. In cadrul sesiunii de lucru, ministrii transporturilor isi vor reafirma angajamentele fata de punerea in aplicare a obiectivelor si termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua si in data de 28 martie, in cadrul Conferintei TEN-T, la care sunt asteptati peste 600 de participanti", se mentioneaza in comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice