Acces mai ușor la finanțări pentru fermierii români, prin Patria Credit și EFSE

Data publicarii: 10-01-2020 | Finante-Banci
Patria Credit IFN va accesa un nou împrumut de 2,5 milioane de euro la partenerul său pe termen lung, Fondul European pentru Europa de Sud (EFSE), măsură care va permite instituției financiare nebancare dezvoltarea capacităților de finanțare în monedă națională a producătorilor agricoli și a antreprenorilor care operează în mediul rural din România.

„Suntem încântați de parteneriatul puternic și sprijinul EFSE în continuarea misiunii noastre: îmbunătățirea incluziunii financiare și sociale în zonele rurale. Împrumutul ne va permite să ajutăm în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor și a comunităților locale " a declarat Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN.

Patria Credit IFN este o instituție de creditare parteneră a EFSE încă din anul 2006, parteneriat care i-a permis pe lângă acest împrumut, să beneficieze de o serie de alte proiecte de asistență tehnică din partea EFSE cu scopul principal de a crește capacitatea instituției de a ajunge la clienții săi într-un mod cât mai eficient și în același timp, cât mai responsabil. Patria Credit IFN a devenit astfel una dintre cele mai importante instituții de microfinanțare de pe piața de profil autohtonă, unul dintre cele mai importante nume în rândul fermierilor și a micilor producători din mediul rural.

„EFSE și Patria Credit au o relație de lungă durată de aproape 13 ani. Ne bucurăm să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea economică și a promova finanțarea responsabilă în zonele rurale. Cu această facilitate adițională în monedă națională, ne propunem să continuăm să oferim acces la finanțare producătorilor agricoli, a fermierilor și a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiți în mod natural la riscul valutar” a declarat Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație EFSE.