Lidl majorează veniturile angajaților. Niciun venit brut mai mic de 4000 de lei

Data publicarii: 24-02-2020 | Economie
Odată cu majorarea salariului minim, Lidl România va extinde pachetul de beneficii și compensații pentru angajații proprii. Astfel, începând cu data de 1 martie 2020, cel mai mic venit brut oferit în cadrul companiei va avea o medie de 4000 de lei, sumă ce se poate traduce într-un venit net minim de 2500 de lei. Suma include primele speciale, bonurile de masă precum și alte tipuri de sporuri. Prin acest demers, Lidl își va consolida poziția de lider în rândul angajatorilor din domeniul alimentar.

Pentru anul financiar care va începe la data de 1 martie, Lidl România își propune de asemenea investiții de 1 miliard de lei, sumă dedicată extinderii rețelei de magazine care va rezulta implicit în crearea a peste 1000 noi locuri de muncă.

Începând cu anul trecut, Lidl a introdus de asemenea o nouă treaptă suplimentară de salarizare care garantează angajaților din magazine și depozite creșteri salariale succesive în primii patru ani de la angajare, perioadă la finalul căreia aceștia vor ajunge la un venit total de peste 4700 lei brut. Mai mult, din luna martie, compania va dubla sporurile oferite pentru lucrul ăn zilele de sărbători legale.

Beneficiile oferite de către Lidl România nu se rezumă însă doar la cele de natură financiară. Începând cu acest an, angajații companiei vor beneficia de asemenea câte o zi liberă suplimentară cu ocazia zilei de naștere cât și o zi de concediu suplimentară pentru cei care au acumulat o vechime în cadrul companiei de cel puțin 5 ani. Angajații Lidl beneficiau deja de cele mai multe zile libere din retailul alimentar de la noi din țară, numărul maxim de zile de concediu crescând progresiv în funcție de vechime până la 27 de zile pe an.

În prezent, Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu peste 7500 de angajați activi în toate județele țării. Anul acesta, compania a obținut pentru cel de-al patrulea an consecutiv calificarea Top Employer, certificare de prestigiu acordată de către institutul independent Top Employer din Olanda.