Doi din zece români doresc să își încheie asigurări private de sănătate în prima jumătate a anului

Data publicarii: 27-02-2020 | Actualitate
„Totul despre asigurările de sănătate” este una dintre cele mai importante campanii naționale de informare dedicată atât asigurărilor de sănătate cât și promovării unui stil de viață sănătos. Campania lansată de APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, aceasta s-a desfășurat în două etape: 18-30 noiembrie 2019 respectiv 15-31 ianuarie 2020.

Campania s-a desfășurat sub forma unui sondaj care ne dezvăluie câteva aspecte importante cu privire la comportamentul românilor în ceea ce privește intenția de a încheia asigurări private dar și cu privire la stilul de viață al acestora.

Potrivit acestui sondaj, 69% dintre români obișnuiesc să caute informații pe Internet atunci când se confruntă cu probleme medicale. Mai mult, aproape 50% dintre respondenți recunosc că nu își fac un set de analize anual, printre argumentele citate fiind lipsa de timp (30%) și complexitatea procesului (18%). 13% dintre respondenți consideră pe de altă parte că nu au nevoie de analize medicale deoarece sunt sănătoși.

Dintre cei care caută informații pe internet atunci când se confruntă cu probleme medicale, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au încercat tratamente naturiste în vreme ce 13% au încercat să recurgă la automedicație. 17% nu au luat nicio măsură.

Pe de altă parte, 53% dintre respondenți au declarat că nu cunosc care sunt diferențele dintre asigurările private de sănătate și un abonament medical. În același timp, 19% dintre aceștia au declarat că nu beneficiază de asigurări private de sănătate dar doresc să își facă una în următoarele șase luni. Aproape un sfert (24%) dintre respondenți beneficiază de astfel de polițe de la serviciu în vreme ce doar 5% și-au încheiat polițe pe cont propriu. 52% dintre românii care au participat la sondaj nu au asigurări private de viață și nici nu doresc să își facă una în perioada imediat următoare.

Cât privește sumele pe care aceștia ar fi dispuși să le aloce lunar pentru servicii private de sănătate, 29% dintre respondenți au menționat sume între 50 și 100 de lei, 16% sub 50 de lei și doar 14% sume cuprinse între 100 și 300 de lei. 36% dintre participanți nu ar fi dispuși să aloce o sumă lunară pentru a beneficia de servici private de sănătate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: