COVID 19 - peste 23,5 milioane lei donati de Bancile din Romania

Data publicarii: 19-05-2020 | Economie
Potrivit unui comunicat remis de reprezentanții DreptulLaBanking.ro, situl oficial al campaniei #dreptullabanking, băncile din România s-au implicat și ele indirect în lupta cu pandemia de Covid-19, prin intermediul unor donații care până în prezent se ridică la suma de 23,5 milioane lei. Potrivit datelor centralizate de la bănci, contribuțiile instituțiilor financiare au fost oferite pentru achiziționarea de echipamente și aparatură medicală menite să sprijine atât sistemul medical local cât și populația direct afectată de virus.

Concret, peste 220 de spitale din România au fost susținute de către băncile locale, donațiile acestora facilitându-le achizițiile de aparatură medicală și sanitară. Au beneficiat de ajutorul băncilor și peste 100 de ONG-uri care au primit sprijin financiar și de altă natură în activitățile de combatere ale efectelor pandemiei pe care acestea le desfășoară.

O parte din sumele oferite de instituțiile financiare au fost utilizate pentru achiziționarea de aparate de ventilație mecanică, dezinfectanți, teste Covid-19 și alte materiale necesare desfășurării în condiții optime a activităților zilnice din instituțiile medicale.

De altfel, încă din primele zile ale crizei de sănătate pe care o traversăm în continuare, băncile au acordat sprijin imediat atât clienților cât și autorităților încercând să limiteze efectele pe care pandemia o are asupra bunăstării economice individuale, a economiei României, a siguranței și sănătății publice. Astfel, s-au luat măsuri de protecție a clienților și angajaților în cadrul sediilor instituțiilor financiare dar și pentru clienții afectați financiar de efectele negative ale situației cauzate de răspândirea Covid-19.

De asemenea, băncile din România vor continua să se implice în lupta împotriva pandemiei, atât proactiv cât și reactiv, propunând o serie de măsuri care să îi protejeze pe clienții băncilor, în mod special pe cei 1,5 milioane de persoane fizice cu credite active dar și pe cei 15 milioane de clienți cu conturi active.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: