TBI Bank a inregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro in 2019

Data publicarii: 09-06-2020 | Finante-Banci
Potrivit cifrelor oficiale, în anul 2019 profitul net consolidat al TBI Bank a crescut cu 58%, atingând nivelul record de 22,9 milioane euro. Instituția financiară a înregistrat astfel creșteri peste media pieței în majoritatea segmentelor de business, activele ajungând la 465 milioane euro, un având un avans de 17% comparartiv cu cifrele publicate pentru anul precedent. De asemenea, TBI Bank a acordat credite noi în valoare de 336 milioane euro în anul 2019, credite care au contribuit la o creștere de 19% a portofoliului consolidat care la finele anului trecut era de 368 milioane euro. Și depozitele instituției au înregistrat un avans de 25% până la 281 milioane euro.

Sunt cifre oficiale care reprezintă strategia pe termen lung stabilită de TBI Bank după preluarea acesteia de către 4finance în 2016, strategie orientată în primul rând pe maximizarea rezultatelor prin eficiență și orientare clară pe obiectivele principale de activitate. Mai mult, modelul de afaceri care îmbină serviciile digitale și cele oferite în sucursale fizice a permis TBI deservirea unui număr din ce în ce mai mare de clienți în piețele în care operează.

Doar în anul 2019 TBI a înregistrat peste 1 milion de cereri de credit atât online cât și offline, acordând peste 500.000 de împrumuturi, devenind unul dintre liderii pieței de creditare din Europa de Sud-Est. Și platforma inovatoare Merchant Solutions a înregistrat creșteri semnificative în această perioadă (26%), fiind acordate peste 130.000 de credite în valoare totală de 85 milioane euro.

„Suntem extrem de mândri să raportăm rezultatele noastre financiare și performanțele obținute în 2019. A fost încă un an de succes, în care eforturile întregii echipe s-au transformat în rezultate financiare extraordinare. Prin urmare, TBI Bank a înregistrat un profit net record, ca urmare a creșterii sustenabile a portofoliului de credite, în paralel cu îmbunătățirea continuă a costului de risc și cu abordarea disciplinată și riguroasă a costurilor operaționale. Toate acestea ne-au permis, încă o dată, să ne poziționăm pe primul loc în rândul băncilor din Bulgaria din perspectiva eficienței și profitabilității”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

De șapte ani, TBI Bank s-a clasat de fiecare dată în topul de profitabilitate al băncilor din Bulgaria și Europa de Sud-Est. În anul 2019, randamentul capitalurilor proprii a fost de 20,9% în vreme ce randamentul portofoliului a ajuns la 30,1%.

“De-a lungul ultimilor ani, echipa TBI Bank a depus toate eforturile pentru a dovedi ce înseamnă o organizație cu rezultate excelente. Prin cultura noastră internă, susținem învățarea continuă și, din acest motiv, putem răspunde nevoilor mereu în schimbare ale clienților, rezultatul fiind anul record din perspectiva profiturilor pe care le-am înregistrat. Organizațiile din toată lumea întâmpină provocări în aceste vremuri, dar modelul nostru solid de business și stabilitatea financiară ne asigură forța să continuăm procesele de transformare și investițiile în tehnologie, în beneficiul clienților”, spune Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).
Ultimele stiri pe BankNews.ro: