Visa extinde platile mobile in Romania printr-un parteneriat cu Google Pay si 7 institutii financiare

Data publicarii: 24-11-2020 | Economie
Visa va oferi consumatorilor și comercianților noi modalități de plăți simple, sigure și comode, extinzând plățile mobile pe teritoriul țării printr-un parteneriat cu Google Pay și alte șapte instituții financiare. Țara noastră se va alătura astfel celorlalte 19 state europene în care tehnologia de plăți mobile oferită de Google și Visa este deja disponibilă.

Ce presupune Google Pay? Ei bine, acest serviciu are la bază tehnologia de securitate Visa care înlocuiește datele de plată confidențiale ale cardului cu un identificator unic digital. Atât plătitorii cât și care încasează plățile vor fi astfel protejați mai bine de fraudele care pot apărea. Tehnologia de tokenizare pusă la dispoziție de Visa, permite de asemenea utilizatorilor Google Pay să facă plăți cu telefonul mobil, indiferent de tipul de produs sau serviciu pe care îl aleg ori de locul în care aleg să plătească.

Activarea acestui serviciu pentru consumatorii din România se va face direct din aplicațiile de mobile banking ale ING Bank, Orange Money, UniCredit, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank sau Revolut. Aceștia vor avea ulterior posibilitatea de a efectua plăți contactless cu ajutorul telefonului mobil chiar și în cazul în care cardurile atașate conturilor deschise la aceste instituții bancare nu beneficiază de această opțiune.

Totodată, consumatorii români vor beneficia în urma acestei colaborări de limite mai mari pentru tranzacții fără a fi necesară introducerea codului PIN, lucru făcut posibil de tehnologia de tokenizare VISA care oferă un nivel de securitate ridicat.

Extinderea serviciului Google Pay în Europa vine într-un moment în care, mai ales pe fondul pandemiei, tranzacțiile contactless au cunoscut o creștere spectaculoasă. Potrivit datelor oficiale oferite de către cei de la Visa, peste 80% din plățile fizice la comercianții din Europa erau contactless la finele lunii septembrie a acestui an. La noi în țară, 90% dintre aceste plăți sunt realizate contactless, cu cardul sau telefonul mobil.

“Tehnologia contactless este cheia dezvoltării plăților mobile, România fiind foarte bine poziționată din această perspectivă ținând cont că infrastructura de plată este aproape în totalitate echipată cu NFC. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite acum pentru a plăti cu Google Pay online, în aplicațiile și pe site-urile comercianților, în magazine la orice terminal de plată contactless sau în mijloacele de transport public. Astfel, consumatorii vor putea să se bucure de o experiență de cumpărături mult mai simplă și sigură atunci când își utilizează dispozitivul mobil”, a declarat Cătălin Crețu, General Manager pentru România, Malta, Croația și Slovenia în cadrul Visa.

„Nu a existat niciodată o cerere mai mare pentru soluții simple, sigure și utile de plată. Suntem încântați să continuăm colaborarea excelentă cu Visa pentru a permite deținătorilor de carduri Visa din toate băncile partenere participante să acceseze serviciul Google Pay prin intermediul aplicațiilor de mobile banking ale acestora. Începând de astăzi, consumatorii din România sunt invitați să se bucure de toate beneficiile unei experiențe de plată simplă și rapidă, atât online cât și în magazine”, a declarat Florence Diss, Coordonator Parteneriate pentru Plăți la Google.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: