Kaspersky: 27% dintre gameri la nivel global ascund de părinții lor cât de mult timp petrec cu jocurile video

Data publicarii: 12-01-2021 | IT&C
Potrivit unei cercetări globale realizate, de Kaspersky, mai bine de un sfert (27%) din gameri se simt rușinați de cât de mult timp petrec jucându-se, ascunzând acest lucru față de părinți.

Cercetarea respectivă, intitulată „Generation Game”, a fost comandată de Kaspersky și realizată de Savanta în luna noiembrie a anului trecut pe un eșantion format din peste 5000 de oameni din 17 țări ale lumii printre care amintim și Argentina, Brazilia, Chile, China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Germania, Italia, Mexic, Peru, Spania, Arabia Saudită și Africa de Sud.

Potrivit jucătorilor chestionați cu această ocazie, rușinea cu privire la timpul petrecut în fața consolei sau a calculatorului se datorează unor stigme arhaice despre jocurile video precum cele care spun că acestea dăunează sănătății sau afectează creierul. Una dintre cele mai mari dezamăgiri, pe de altă parte, din partea gamerilor, este cea de a descoperi că părinții lor, deși apreciază creativitatea, rezolvarea problemelor, sunt mai puțini capabili de a înțelege jocurile video și faptul că acestea dezvoltă aceste abilități, ele fiind complet diferite față de muzica și filmele cu care ei sunt obișnuiți.

„Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în acest an; oferind consolare, alinare și prietenie în vremuri dificile. Dar, pentru multe familii, percepțiile negative despre jocuri pot fi foarte contraproductive pentru a permite un dialog deschis și construirea de relații,” spune Andrew Winton, vicepreședinte marketing la Kaspersky.

Pentru a lămuri aceste lucruri, experții Kaspersky au făcut echipă cu 3 mame pentru o primă discuție din seria „Mums Got Game”, mame care sunt ele însele gameri sau care cresc gameri. Astfel, Anne Fish, mama lui Benjyfishy, jucător Fortnite cu 2,5 milioane de abonați pe Twitch, este de părere că „eSports și jocurile video oferă abilități transferabile precum cele de leadership și comunicare, iar colegiile și universitățile fac cursuri pentru a ajuta la acest lucru”.

Pe de altă parte, Keza MacDonald, editor specializat în gaming la cotidianul Guardian, crede că „Susținerea pasiunilor copiilor dumneavostră este vitală, chiar dacă nu le împărtășiți”. Mai mult, spune ea, „carierele legate de gaming sunt bine plătite și variază de la muzică la artă, de la dezvoltare la codare, design, scriitură... și chiar jurnalism”.