Comunicat BCR: Deschisi pentru business si pentru finantarea economiei

Data publicarii: 04-03-2021 | Finante-Banci
Potrivit ultimului raport publicat de BCR care include rezultatele financiare pentru anul trecut, George, ecosistemul inteligent oferit de instituția bancară clienților săi a depășit cifra de 1 milion de utilizatori activi în anul 2020, o creștere de 43% față de anul precedent. Mai mult, George oferă cele mai multe produse specifice zonei de retail banking, de-a lungul anului 2020 fiind lansate pe această platformă o serie de noi produse unice pe piața bancară din România precum refinanțare online, card de credit online, descoperire de cont online, asigurarea multi-protect și asigurarea atașată creditului. A fost lansat și George Moneyback, un program de loialitate care oferă bani înapoi clienților care folosesc plata cu cardul, sub forma unor reduceri la plățile efectuate. Acesta a ajuns în doar cinci luni la peste 310.000 utilizatori.

Și alte aplicații sau programe oferite și implementate de BCR s-au bucurat de succes pe parcursul anului trecut. Spre exemplu, Casa Mea App, platforma digitală care gestionează direct de pe telefonul mobil sau tabletă fluxul de documente pentru creditele ipotecare standard a fost utilizată de peste 40% din persoanele care au accesat credite ipotecare Casa Mea.

În același timp, programul Școala de Bani a adunat la un loc anul trecut peste 30.000 de adulți și copii, BCR organizând sesiuni online de educație financiară și ateliere pentru copii. S-a bucurat de succes și programul de educație antreprenorială BCR Școala de Business, care a ajuns în 2020 la 10.000 de utilizatori.

„Adaptarea și reziliența au fost cuvintele dominante, la nivel de business, dar și la nivel personal pentru toți colegii mei. BCR a pus pe primul loc siguranța angajaților și sănătatea financiară a clienților și am reușit să trecem împreună, mai puternici, peste obstacole. Colegilor mei vreau să le mulțumesc pentru rapiditatea cu care s-au adaptat contextului, dar și pentru dedicarea și pasiunea pe care le-au pus în munca lor. Am continuat să învățăm din puterea de reinventare a clienților noștri și am ținut deschis, fiind un partener de încredere pentru antreprenori și companii în efortul lor de a asigura continuitatea locurilor de muncă. Am oferit soluții de finanțare în domenii cheie ale economiei pentru ca România SA și România SRL să continue să producă valoare adaugată. Misiunea noastră continuă în 2021: sprijin real pentru alegeri financiare inteligente, prin adaptarea la nevoile clienților, servicii financiare personalizate, transformare digitală continuă și programe educaționale incluzive”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Rezultatele financiare pe anul 2020 s-au ridicat și ele la înălțimea așteptărilor. Astfel, BCR a înregistrat un profit net de peste 814 milioane de lei, cu mult peste cel înregistrat în 2019 (593 milioane de lei, pe fondul creșterii puternice a creditării și a unui rezultat operațional mai bun. Rezultatul operațional s-a îmbunătățit de asemenea cu 5% până la 1877 milioane de lei în vreme ce venitul net din dobânzi a crescut până la 2371 milioane de lei. Pe de altă parte, au scăzut cu 2% cheltuielile administrative ca urmare a contribuției anuale mai mici la fondul de garantare a depozitelor și a deprecierii mai scăzute.