Tailent isi continua expansiunea globala si intra pe piata din Portugalia

Data publicarii: 18-10-2021 | Economie
Compania românească de tehnologie cunoscută în mod special pentru democratizarea accesului la soluții robotice RPA (Robotic Process Automation), Tailent, continuă procesul de extindere la nivel global. Astfel, compania va intra pe piața portugheză prin intermediul unui parteneriat cu Winsig, furnizorul local de soluții integrate de management. În urma acestui parteneriat, Tailent va deveni principalul furnizor de soluții RPA pentru clienții Winsig, oferind soluții de automatizare eficiente din punct de vedere al costurilor pentru piața din Portugalia.

Winsig este o companie cu o experiență care se întinde pe mai mult de un deceniu în domeniul soluțiilor software din zona business, companie care oferă servicii internaționale unor clienți din Europa de Vest, Africa și America de Sud. Compania dispune de o capacitate mare de a crea soluții personale, în special în zona de ERP.

„Prin parteneriatul încheiat cu Tailent, vrem să punem la dispoziția clienților noștri din întreaga lume un instrument inovator de automatizare a proceselor. Tailent Automation Platform le va permite să aibă mai mult timp pentru a se concentra pe activitățile lor principale și va contribui la creșterea preciziei datelor. Cu ajutorul soluțiilor RPA, din ce în ce mai mulți angajați vor avea mai mult timp pentru activități creative și cu valoare adăugată, lăsând roboții să se ocupe de operațiunile de rutină și redundante”, spune Nuno Archer, CEO Winsig.

RPA este una dintre industriile care s-a bucurat de un progres accelerat în ultimii ani, la nivel global. România a devenit în această perioadă un furnizor global de servicii bazate pe această tehnologie, context în care Tailent s-a extins la nivel global în perioada 2020-2021, intrând pe piețe din Europa, Asia, SUA sau America Centrală și de Sud.

„Îi urăm bun venit lui Winsig în ecosistemul de parteneri Tailent în misiunea noastră de a aduce soluții RPA accesibile și eficiente, ajutându-i pe clienți să își automatizeze operațiunile în diferite domenii, cum ar fi finanțe și contabilitate, resurse umane, logistică și distribuție, retail și integrarea proceselor cu alte sisteme. Acest nou parteneriat ne va oferi oportunitatea de a democratiza și mai mult accesul tuturor companiilor la soluțiile RPA, la prețuri accesibile și popularizază soluțiile noastre inovatoare și gata de folosire pe noi piețe din întreaga lume”, spune Mario Popescu, CEO Tailent.

În luna septembrie a acestui an, Tailent și-a consolidat de asemenea echipa de top management, aducând doi directori cheie cu o vastă experiență internațională. Compania este pregătită astfel pentru următoarea etapă de creștere accelerată avându-i alături pe Laurent Binetti, în poziția de Board Advisor for Strategy și Dragoș Mateescu, în poziția de Head of Business Development.