VIG: Rezultate financiare T1-T3 2021

Data publicarii: 22-11-2021 | Economie
În primele trei trimestre ale acestui an, Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere semnificativă a tuturor indicatorilor cheie, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Rezultatele sunt chiar mai bune decât în perioada dinainte de pandemie, de la începutul anului și până în prezent, grupul înregistrând constant o performanță pozitivă.

"Din păcate ne confruntăm încă la nivel global cu pandemia, care continuă să aibă un impact semnificativ asupra vieții economice și sociale pe piețele unde activăm. Am reușit să gestionăm cu succes evoluțiile din domeniul asigurărilor datorită poziționării diversificate și măsurilor prompte luate la nivel local. Grupul continuă să ofere siguranță și stabilitate chiar și în circumstanțe dificile. Totodată, în regiunea Europei Centrale și de Est (ECE) economia a avut o evoluție mai bună decât indicau prognozele în urmă cu câteva luni. De aceea suntem foarte încrezători că ne vom atinge țintele pentru 2021 și că vom depăși volumul de prime preconizat de 10,4 miliarde de euro", a spus Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, evidențiind rezultatele preliminare pozitive.

În primele trei trimestre ale acestui an, volumul primelor a crescut cu 5,1% până la 8,4 miliarde de euro. Toate liniile de business, cu excepția asigurărilor de viață cu primă unică, au consemnat o creștere consistentă la fel ca în trimestrele anterioare. O evoluție semnificativă a avut-o de asemenea, în mod special, segmentul asigurărilor de proprietăți și răspunderi, care a crescut cu 7,4% până la 4,1 miliarde de euro.

Segmentul corporate a consemnat de asemenea o majorare semnificativă a volumului primelor cu peste 13 procente până la valoarea de 1,1 miliarde de euro, segment care a avut o contribuție importantă la evoluția favorabilă a companiei în primele trei trimestre ale anului.

Astfel, în condiții dificile de piață, Vienna Insurance group a reușit valorificarea experienței și a strategiei centrate pe client, consolidându-și astfel poziția de lider în Austria și pe cea de cel mai mare asigurator din sectorul industrial în ECE.

„În condiții dificile de piață, am valorificat experiența și strategia centrată pe client pentru a ne consolida poziția de lider in Austria și pe aceea de cel mai mare asigurător al sectorului industrial în ECE. Asigurările de viață cu primă regulată au crescut cu 2,8%, la 2 miliarde de euro; asigurările RCA au crescut cu 4,9%, la 1,2 miliarde de euro, iar asigurările Casco au avut o evoluție îmbucurătoare crescând cu 8,6%, până la 1,1 miliarde de euro. Pandemia a dus la o mai bună conștientizare a importanței sănătății și a constituirii de economii. Acest aspect s-a reflectat pozitiv in nivelul primelor asigurărilor de sănătate, care s-a situat la 545,2 milioane de euro, în creștere cu 4,5%”.