Banca Transilvania va achizitiona Tiriac Leasing

Data publicarii: 25-01-2022 | Finante-Banci
Grupul Țiriac și Banca Transilvania au semnat un acord în urma căruia instituția financiară va achiziționa Țiriac Leasing. Tranzacția este în prezent supusă analizei și aprobării autorității competente urmând a fi finalizată în prima parte a acestui an.

Până la finalizarea tranzacției, Țiriac Leasing își va continua activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania. Ulterior, Țiriac Leasing va deveni parte integrantă a acestuia.

Tranzacția amintită mai sus face parte dintr-un plan mai amplu al grupului financiar de a se implica direct în modele de afaceri de nișă, Țiriac Leasing fiind un exemplu concret în acest sens, o companie care poate face diferența pe piața auto, Banca Transilvania întârindu-și astfel poziția pe segmentul serviciilor de finanțare alternative.

Țiriac Leasing este o companie bine ancorată pe piața locală, cu un istoric de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing. Specializarea sa recunoscută pe piața auto din România va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. Țiriac Leasing are în prezent active de peste 213 milioane de euro. De-a lungul timpului, compania a finanțat peste 37.000 de clienți.

Pe de altă parte, și Grupul Financiar Transilvania dispune de o experiență similară, fiind prezent de peste 20 de ani pe piața financiară locală, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și încheind peste 20.000 de contracte. BTL a fuzionat în 2018 cu ERB Leasing și are în prezent active de 1,366 milioane de lei. O altă companie de profil a intrat de asemenea în Grupul BT în urmă cu un an. Este vorba despre Idea::Leasing.

Grupul BT va beneficia în urma acestei tranzacții de expertiza echipelor reunite ale celor două entități specializate în leasing financiar dar și de un portofoliu reunit de clienți și servicii. Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. - pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Țiriac.