Speed Rc: Alegerea unei masini radiocomandate pentru relaxare in timpul liber

Data publicarii: Astazi, 18-02-2022 | Lifestyle
Automodelele Rc (radiocontrolate), varianta cea mai ieftina pentru practicarea unui sport cu motor, sunt autovehicule in miniatura cu un sistem de propulsie propriu si sistemul de comanda prin radio. Pentru pasionatii de masini, aceste jucarii cu telecomanda foarte performante, reprezinta metoda preferata de destindere dupa un program de lucru incarcat si obositor.

In functie de suprafata de rulare, masinile se impart in masini de Offroad, Touring, Rock Crawling si Drift, iar in functie de motorizare sunt masini electrice sau termice (metanol sau benzina).



Masinile Rc Offroad au tractiune integrala 4*4 sau doar tractiune spate si variaza ca forma in automodele Rally, Buggy, Truggy , Short Course, Monster Truck . Avantajele acestei categorii este prinderea unei viteze mari pe suprafete accidentate si rezistenta la lovituri puternice. Dezavantajele acestei categorii de automodele sunt cantitatea mare de murdarie care trebuie inlaturata dupa fiecare utilizare si volumul mare pe care il ocupa in casa. Aceste automodele sunt recomandate persoanelor care au timp suficient pentru intretinerea si repararea masinilor si vor sa se relaxeze in aer liber impreuna cu copiii sau prietenii. Clasele Buggy si Shortcourse sunt clase oficiale de competitii in Campionatul national de automodelism radiocomandat.

Masinile RC Touring sunt masinile de strada care ruleaza pe asfalt sau mocheta, in general cu tractiune integrala. Avantajul acestei categorii este viteza foarte mare pe care o pot atinge si volumul destul de mic pe care il ocupa. Dezavantajul consta in necesitatea unei suprafete adecvate pentru rularea in bune conditii si rezistenta mica la impact. Acesta clasa se adreseaza pasionatilor de competitii si copiilor incepatori care se pot pregati pe strada pentru primii pasi in competitiile oficiale. Din categoria acesta, ies in evidenta automodelele electrice touring Mini-Z care la o scara de 1/28 , sunt dotate cu caroserii licentiate ale celor mai cunoscute autoturisme. Pe circuitele special amenajate, aceste automodele competitive reflecta foarte bine conditile reale de concurs si pentru persoanele care au timp limitat pentru intretinerea automodelelor si vor sa se distreze intr-un cadru mai linistit, la interior sunt cea mai buna optiune. Aceasta clasa de automodele este cea mai ieftina clasa de concurs si ocupa cel mai putin spatiu in portbagajul autoturismului dumneavoastra.

Masinile Rc pentru Rock Crawling sau Crawlere sunt masini cu sasiul si transmisia special construite pentru catararea pe suprafete imposibil de urcat cu alte masini. Tot in aceasta categorie sunt incluse si masinile Trail in care sunt asimilate sasiul tip SUV, cu veleitati reduse de catarare dar care permit accesul pe suprafete foarte accidentate. Un avantaj al acestor clase este dotarea cu diferite accesorii care permit personalizarea fiecarei masinute in combinatii unice si interesante. Dezavantajul acestei clase este limitarea vitezei cu care poate alerga acest tip de automodel rc. Aceste automodele sunt recomandate persoanelor care au timp limitat de utilizare si intretinere al automodelelor dar vor sa petreaca cateva ore in aer liber cu prietenii sau familia . De asemenea, personalizarea si accesorizarea acestor clase poate fi o metoda linistita de recreere pentru pasionati.

Masinile Rc pentru Drift sunt asamblate pe sasiu tip touring, care permit unghiuri de virare mai mari si sunt dotate cu roti speciale din materiale cu aderenta scazuta. Tractiunea poate fi atat integrala 4*4 cat si tractiune 2wd. Avantajul asestei clase este suprafata mica pe care se poate desfasura cat si accesorizarea si personalizarea specifica. In cazul unei asamblari corecte si unei utilizari atente, aceasta clasa exceleaza prin uzura mica in timp a componentelor. Prin dotarea suplimentara cu un set de roti de touring, poate fi inlaturat dezavantajul rularii in spatii limitate. Aceasta clasa se adreseaza adultilor si copiilor mai mari, deoarece derapajul acestor masini nu poate fi controlat fara pregatire serioasa.

Toate aceste masini cu telecomanda sunt asamblate pe structuri de sasiu formate din multe componente individuale care, in caz de defectiune (accidente) se pot achizitiona separat din magazinele de specialitate ca si piese de schimb sau piese de tuning.

Cu o experienta de peste 10 ani, magazinul speedrc.ro va sta la dispozitie pentru orice automodel RC cu plata in rate sau oferte speciale pentru precomenzi.