Libra Internet Bank a continuat sa creasca sustinut in 2021 si s-a apropiat de 10 miliarde lei active

Data publicarii: 04-05-2022 | Finante-Banci
Libra Internet Bank a continuat să crească susținut și în anul 2021, devenind unul dintre cei mai importanți finanțatori ai economiei românești cu aproape 4 miliarde de lei credite noi acordate pe parcursul anului trecut. Instituția bancară a reușit și extinderea bazei de clienți în această perioadă cu mai mult de o treime, înregistrând o valoare a activelor de peste 9 miliarde de lei, cu 31% mai mult decât în 2020.

”Ne pricepem foarte bine să identificăm soluțiile potrivite pentru clienții din domeniile în care suntem specializați, ceea ce contribuie decisiv la evoluția băncii. Pilonii noștri principali de creștere rămân strategia de nișă, grija față de clienți și de angajații proprii, alături de încrederea deplină din partea clienților, partenerilor și a investitorilor. În condițiile în care nevoia generală de siguranță și sprijin este în creștere, Libra Internet Bank reprezintă o opțiune rapidă și sigură. Suntem, în mod constant, un performer al sistemului bancar și un finanțator important al economiei”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Rezultatele bune înregistrate în anul 2021 vin pe fondul unei strategii de nișă echilibrate și responsabile, Libra Internet Bank înregistrând un profit net de 181,14 milioane de lei, în vreme ce soldul creditelor nete a ajuns la 5,44 miliarde de lei, cu peste 17% mai mult decât în anul precedent, când acesta s-a situat la 4,63 miliarde de lei.

De asemenea, soldul surselor atrase de LIB a fost în același timp de aproape 8 miliarde de lei, cu peste 21% mai mult decât în anul 2020, rata creditelor neperformante situându-se în jurul valorii de 1,9%.

De-a lungul anului trecut, Libra Internet Bank a continuat să pună accentul pe dezvoltarea angajaților dar și pe atragerea unor noi tinere talente în acest segment de piață. La fel ca în 2020, pentru al doilea an consecutiv, Libra a fost recunoscută drept „Cel mai bun angajator din România”, la categoria băncilor și instituțiilor financiare. Vorbim despre o performanță care confirmă o bază solidă a instituției financiare pentru crearea și menținerea unei culturi organizaționale sănătoase axate nu doar pe colaborare ci și pe recunoașterea performanțelor.

Remarcăm de asemenea ponderea de femei în rândul angajaților băncii, ponderea acestora în funcțiile manageriale apropiindu-se de 55% în 2021. De asemenea remarcăm și faptul că 70% din funcțiile manageriale din cadrul Libra Internet Bank sunt ocupate de oameni promovați din intern.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: