Declaratie de presa NN Pensii

Data publicarii: 06-05-2022 | Economie
NN Pensii, parte a NN Group, administrează economiile a peste două milioane de participanți din Pilonul II, sumă care se ridica la peste 31 miliarde de lei la finalul lunii martie a acestui an. O cotă de piață care ajunge la 35% potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

NN Pensii este prezentă pe piața pensiilor private din România încă din anul 2007, devenind la scurt timp unul dintre cei mai importanți investitori pe termen lung care urmărește maximizarea economiilor pentru pensie a tuturor participanților săi. Acest lucru presupune, în mod evident, investiții prudente și responsabile care au ca obiectiv o evoluție sustenabilă a valorii conturilor.

NN Pensii este o divizie a NN Group din care și face parte, NN Group fiind o companie internațională de servicii financiare cu o istorie bogată de peste 175 de ani. Compania, prezentă în 11 țări, este listată la bursa Euronext din Amsterdam încă din anul 2014.

La nivel local, aceasta oferă servicii de asigurări de viață și de sănătate dar și pensii facultative prin intermediul NN Asigurări de Viață, pensii private obligatorii prin NN Pensii, intermediere de credite ipotecare prin intermediul NN Lease dar și asigurări de locuință prin NN Asigurări.

În urmă cu câteva săptămâni, la data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management a investițiilor NN Investment Partners atât în România cât și în celelalte țări în care operează la nivel global. Ca urmare a acestei tranzacții, această divizie va fi administrată și deținută integral de către Goldman Sachs Group Inc., motiv pentru care va continua să funcționeze independent de grupul NN.

Pe de altă parte, celelalte companii deținute de NN, inclusiv în România, vor rămâne parte a acestuia, fără legătură cu tranzacția amintită mai sus.

Va continua însă și colaborarea cu NN Investment Partners prin intermediul unui parteneriat strategic pe o perioadă de zece ani. Astfel, pentru participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se va schimba nimic, NN Pensii continuând să fie parte a NN Group, administrând în mod direct economiile participanților la acest fond, la fel ca și până acum.