Deloitte si Reff & Asociatii au asistat Knauf Insulation in preluarea fabricii de vata minerala de sticla Gecsat

Data publicarii: 09-05-2022 | Economie
În parteneriat cu Reff & Asociații, Deloitte România, a asistat preluarea fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat SA din Târnăveni, județul Mureș, de către Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de soluții de insulare la nivel global, companie care face parte din grupul german Knauf. În urma notificării făcute la Consiliul Concurenței, tranzacția a fost finalizată.

Imediat după ce a preluat fabrica Gecsat, Knauf Insulation a demarat un amplu proces de modernizare a acesteia, astfel încât să aducă linia de producție la standardele companiei, standarde care presupun producerea de vată minerală din sticlă de cea mai înaltă calitate și în condiții optime de protecție a mediului.

„Apreciem mult nivelul serviciilor oferite de echipa Deloitte România și efortul intens depus pe parcursul întregului proces. A fost o tranzacție complexă, care a necesitat un grad înalt de expertiză din partea consultanților financiari, juridici și fiscali ai Deloitte”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation România și Bulgaria.

Serviciile de due diligence financiar și asistență juridică au fost oferite reprezentanților Knauf Insulation de către o echipă formată din experți Deloitte România și Reff & Asociații | Deloitte Legal. Serviciile au fost oferite pe toată durata negocierilor și până la finalizarea tranzacției, începând cu etapa de structurare până la semnarea actelor.

Echipa de consultanță oferită de Deloitte și Reff & Asociații în această tranzacție a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ionuț Vasilescu, Manager, și Sorin Rugină, Senior Associate, Georgiana Singurel, Partener, Diana Fejer, Senior Managing Associate, Andreea Zaharia, Managing Associate, Maria Nițulescu, Managing Associate, Florin Grumeza, Senior Associate, Florentina Munteanu, Partener, Mihnea Radu, Senior Associate, Călin Cosma, Senior Associate, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate, și Irina Picoș, Senior Associate, iar din echipa de consultanță fiscală au făcut parte Dan Bădin, Partener, Ioana Năstase, Senior Manager, și Silvana Balea, Senior Manager.

„Echipa noastră multi-disciplinară de experți financiari, fiscali și avocați a lucrat intens la acest proiect care va influența nu numai viața comunității în care activează fabrica preluată, ci și viitorul pieței de materiale izolante din România, dat fiind că, prin această preluare, Knauf Insulation intră pe segmentul de producţie de materiale de profil pe piaţa locală”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.