Comunicat: ING Bank a acordat un credit de 8,5 milioane euro grupului Promateris

Data publicarii: 10-05-2022 | Finante-Banci
ING Bank România a acordat un credit în valoare totală de 8,5 milioane de euro grupului industrial român Promateris, sumă care va fi utilizată în procesul de dezvoltare a capacității de producție de ambalaje din materiale biodegradabile și compostabile.

Grupul Promateris este lider de piață, pe acest segment, cel al ambalajelor compostabile, atât la noi în țară cât și la nivel regional în Europa Centrală și de Est. Cu ajutorul acestui credit, compania intenționează achiziționarea de noi echipamente de producție de ultimă generație și construirea unei noi platforme industriale destinată producției și distribuției de ambalaje ecologice, cu amprentă redusă de carbon.

„Plasarea sustenabilității în centrul întregii strategii ING arată responsabilitatea noastră asumată de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creșterea economică cu reducerea amprentei de carbon și un impact pozitiv asupra mediului și societății. Ne bucurăm să fim alături de Promateris, o companie românească fondată încă din anul 1957, care a făcut tranziția de la plastic la materiale regenerabile, devenind un jucător de top în furnizarea de soluții pentru economia circulară la nivel european. Relația dintre ING și Promateris a început în urmă cu șapte ani, iar în 2016 i-am susținut printr-o finanțare pentru achiziția fabricii de la Buftea, într-un spațiu de 12.000 mp. În continuare, susținem progresul companiei în direcția sustenabilității și a inovației, prin construcția unei platforme industriale și achiziția de noi echipamente performante.”, a explicat Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.

Produsele realizate de Grupul Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite atât prin intermediul lanțurilor moderne de retail cât și în magazinele de bricolaj. Același Grup, deține și compania Biodeck, specializată în distribuția ambalajelor din materiale reciclate și compostabile.

Promateris este listată și la Bursa de Valori București, anul trecut având o cifră de afaceri de 187,3 milioane de lei, cu 61% mai mult decât în anul precedent, 2020. De asemenea, grupul a înregistrat și un EBITDA cu 129% mai mare în anul 2021 față de anul 2020, în sumă de 30 de milioane de lei. Profitul net al grupului anul trecut a fost de 183 milioane de lei net, cu 393% mai mult decât în anul precedent.

„Astăzi, Promateris se află într-o etapă unică de dezvoltare – suntem lider în regiunea Europei Centrale și de Est și ne dorim să continuăm consolidarea poziției de lider în producția de ambalaje cu amprentă redusă de carbon. Sustenabilitatea stă la baza dezvoltării afacerilor Promateris și în anii ce urmează. De mai bine de cinci ani ne-am reorientat eforturile către furnizarea de valoare adăugată clienților noștri, precum și în direcția creării de oportunități pentru toți partenerii și angajații noștri. De asemenea, ne-am implicat și continuăm să ne implicăm în comunitățile locale prin acțiuni sociale și de mediu și prin îmbunătățirea lanțurilor noastre de aprovizionare. Planurile noastre de viitor includ dezvoltarea unei platforme industriale care să ofere soluții la poluarea cauzată de ambalajele tradiționale”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.