Reff & Asociatii si Deloitte au asistat Bank of Cyprus in cea mai mare tranzactie din 2022 pe piata locala de active neperformante

Data publicarii: 29-08-2022 | Finante-Banci
Reff & Asociații împreună cu Deloitte România au asistat Bank of Cyprus în procesul de vânzare a creanțelor neperformante garantate și a imobilelor recuperate pe care grupul cipriot le deținea în România. Valoarea nominală totală a fost de 147 de milioane de euro, achiziția fiind făcută de către grupul APS. Semnată în luna mai a acestui an, tranzacția a fost finalizată la data de 24 august, după ce a fost în prealabil analizată și de Consiliul Concurenței.

Vânzarea portofoliului de active neperformante pe care Bank of Cyprus le deținea în România a venit în contextul în care grupul își încetase deja operațiunile de pe piața locală, proces care a fost implementat gradual în ultimii ani.

„Aceasta a fost ultima tranzacție importantă care face parte din planul nostru de a ieși de pe piețele străine și de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieței din țara noastră de origine. Am fost norocoși că, pe parcursul anilor în care am fost prezenți pe piața din România, am beneficiat de sprijinul echipei de avocați de la Reff & Asociații | Deloitte Legal, care a reprezentat un partener de încredere, pe care ne-am putut baza și care tot timpul a fost atent la aspectele comerciale ale tranzacțiilor, dincolo de cele tehnice, de natură juridică, pe care le implică în mod inerent astfel de proiecte”, a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions, Bank of Cyprus.

„Finalizarea acestei tranzacții, care este, conform informațiilor publice disponibile, cea mai mare tranzacție de acest tip din piața creditelor neperformante din România în anul 2022, reprezintă un mare succes pentru echipa noastră, având în vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului și calendarul strâns de implementare. Suntem recunoscători clientului nostru pentru încrederea acordată în acești ani de colaborare și îi felicit pe colegii mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă și în acest proiect provocator”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Pe parcursul acestei tranzacții, banca a fost asistată de către echipele de experți Reff & Asociații și Deloitte legal cu privire la toate aspectele juridice legate de acest proiect. De asemenea, practica de consultanță fiscală a Deloitte România, a acoperit toate aspectele fiscale ale acestei tranzacții.

Echipa juridică a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Andreea Șerban, Senior Managing Associate în departamentul de Drept Bancar și Finanțări, care a coordonat întreaga echipă de proiect, Iulian Maier, Senior Associate, care a acordat asistență cu privire la aspectele societare, Diana Stan, Managing Associate, și Alexandru Butușină, Senior Associate, care au acordat asistență cu privire la aspectele de drept imobiliar, Florentina Munteanu, Partener, și Mihnea Radu, Senior Associate, care au acordat asistență cu privire la aspectele de dreptul concurenței și Dănuț Arion, Associate în vreme ce cea fiscală a fost formată din Alexandra Smedoiu, Partener, Raluca Bâldea, Partener, Anca Ghizdavu, Senior Manager, și Alexandru Stancu, Senior Manager.