Informare BCR: Retragerea de euro, disponibila la bancomate

Data publicarii: 15-09-2022 | Finante-Banci
Începând cu luna septembrie 2022, Banca Comercială Română a introdus funcționalitatea retragerii de numerar în euro de la bancomatele proprii. Opțiunea de retragere a numerarului în moneda unică europeană este în prezent disponibilă în aproximativ 100 de ATM-uri din întreaga țară, urmând ca până la sfârșitul anului, 300 de astfel de aparate să fie înglobate în rețeaua BCR.

Facilitățile de retragere a numerarului în euro sunt disponibile persoanelor fizice care sunt posesori de carduri de debit emise de către BCR, la ATM-uri amplasate în București și în celelalte mari orașe ale țării. Transferul sau schimbul valutar se va efectua la cursul stabilit de Banca Națională, la care se adaugă un comision de conversie standard de 2%. Valoarea acestui comision va fi afisată pe ecranul terminalului înainte ca tranzacția să fie finalizată.

Nu se va percepe un comision de retragere pentru clienții BCR care au carduri de debit în lei, se va percepe însă comisionul de conversie valutară standard, de 2%, amintit mai sus.

ATM-urile BCR care pot efectua astfel de tranzacții vor oferi opțiunea de retragere de numerar în bancnote, în sume în multiplu de 50 de euro.

Banca Comercială Română este membră a Erste Group, devenind de-a lungul anilor una dintre cele mai importante instituții financiar-bancare din țara noastră. Aceasta oferă o gamă largă de produse și servicii din acest domeniu printr-o rețea formată din 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor, cărora li se adaugă și 321 de unități de retail amplasate în cea mai mare parte a orașelor din țară care au peste 10.000 de locuitori.