Fundatia Deloitte si World Vision inaugureaza la Romexpo al doilea centru de activitati educationale pentru copiii ucraineni si de consiliere pentru mamele lor

Data publicarii: 27-09-2022 | Diverse
Fundația Deloitte și World Vision au inaugurat împreună, în cadrul Romexpo, cel de-al doilea centru de activități educaționale și recreative pentru copiii ucraineni dar și cursuri de limbi străine, precum engleză și română pentru mamele lor. Oferta cuprinde de asemenea și consiliere psihologică, ocupațională și juridică pentru părinți. Primul astfel de centru era amplasat în complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei din Capitală, acesta fiind deschis în luna mai a acestui an. Aproximativ 100 de persoane, mame și copii, au beneficiat aici de peste 500 de ore de activități oferite de acest centru în primele trei luni de la inaugurarea sa.

„Primul centru construit în cadrul acestui parteneriat cu World Vision a fost primit cu entuziasm în rândul beneficiarilor, precum și al colegilor noștri, care s-au implicat voluntar în activitățile pentru copii. Le mulțumesc partenerilor noștri și tuturor celor care au sprijinit acest proiect ambițios. Le sunt în mod special recunoscător colegilor mei pentru spiritul de inițiativă și dedicarea cu care au venit în sprijinul victimelor conflictului din Ucraina, în diferite moduri, încă de la izbucnirea sa. Prin acest angajament colectiv și individual, transformăm în acțiuni concrete preocuparea strategică a Deloitte pentru a avea un impact care contează prin educație. Nevoia refugiaților ucraineni de sprijin pentru a-și continua educația, pentru a depăși traumele generate de război și pentru a-și putea construi o viață dincolo de acestea rămâne foarte mare”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.

Noul centru deschis în cadrul Romexpo poartă numele de Happy Bubble și este similar celui deschis în luna mai în Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei. Acesta are o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și poate găzdui până la 40 de copii în fiecare zi. Activitățile planificate în acest centru se adresează preșcolarilor și elevilor de toate vârstele și includ ateliere de dezvoltare personală, desen, dans dar și cursuri de matematică, de programare sau de limba engleză. De asemenea, centrul din cadrul Romexpo organizează cursuri de limba engleză și română și pentru părinții copiilor ucraineni, pe lângă deja obișnuitele cursuri de consiliere psihologică sau de integrare pe piața muncii din România. Beneficiarii acestora vor avea asigurate de asemenea și mesele de prânz.

„Am ales să deschidem cel de-al doilea centru Happy Bubble susţinut de partenerii noştri Deloitte România la Romexpo pentru că am identificat aici una dintre cele mai mari nevoi. Fluxul zilnic de refugiaţi este în continuare mare, iar World Vision este unul dintre susţinătorii importanţi pentru activităţile de la Romexpo. Copiii refugiaţi din Ucraina au în aceste momente mare nevoie de ajutor: 3,6 milioane de copii ucraineni riscă să nu aibă acces la educaţie şi 1,5 milioane de copii riscă probleme de sănătate mintală la şase luni de la izbucnirea conflictului, conform analizelor World Vision. Ajutorul pe care-l dăm în aceste centre atât copiilor, cât şi mamelor este unul esenţial şi suntem recunoscători partenerilor noştri pentru că împreună îl putem oferi”, a afirmat Mihaela Nabăr, Director Executiv, World Vision România.