Genesis Property: Relatiile bune cu colegii, al doilea cel mai important motiv pentru a ramane conectat la job

Data publicarii: 17-12-2022 | HR/Cariere
Reconectarea cu echipa și valorile companiei, după provocările din ultimii doi ani și jumătate, este una dintre prioritățile angajaților, iar biroul rămâne un element central în decizia de renunțare la munca de acasă.

Pentru mai mult de 59% dintre respondenții unui studiu realizat de Genesis Property, în afara salariului, relațiile cu colegii sunt văzute drept cel mai important element de conexiune cu jobul. Mai mult, peste 64% dintre angajați consideră că interacțiunea directă cu colegii de la birou este principalul beneficiu al renunțării la munca de acasă.

Sondajul amintit mai sus a fost realizat de Genesis Property în rândul a 1031 de respondenți, angajați din toată țara, sondaj care a urmărit în principal stilul de viață din birourile viitorului. Acesta a fost desfășurat la nivel național în luna octombrie a acestui an (2022), 58% dintre respondenți fiind bărbați, 72% cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani și cu un venit mai mare de 4.000 de lei net.

Printre alte elemente considerate ca fiind atractive de către angajații din România vis-a-vis de consolidarea echipei regăsim programul flexibil de lucru (48,6% dintre respondenți) dar și posibilitatea de a alege modul de lucru dorit (27,9% dintre respondenți). De asemenea, apartenența la o comunitate este considerată drept principalul beneficiu al reîntoarcerii la birou de către 35% dintre respondenți.

„După doi ani și jumătate de provocări, oamenii au nevoie să se reconecteze la echipele din care fac parte și la comunitățile formate în jurul birourilor. Angajații vor să recupereze perioada petrecută mai mult acasă și să se implice mai mult în viața socială, să participe la activități comune alături de alți oameni de care se simt apropiați. În acest context, spațiile de lucru din viitor trebuie să evolueze și să devină adevărate platforme pentru a susține interacțiunile complexe dintre oameni”, spune Marcela Stancu, Communities Manager, Genesis Property.

Spațiile de lucru trebuie să evolueze însă. Opțiunile și facilitățile învechite de la birou sunt o problemă pentru 39% dintre angajații care au răspuns la sondajul Genesis Property. 39,8% dintre aceștia au menționat și lipsa opțiunilor profesionale și a cursurilor de perfecționare în vreme ce cultura și valorile companiei sunt importante pentru 19,6% dintre angajați.

Angajații români care au răspuns la sondajul inițiat de Genesis Property au considerat de asemenea important să atragă atenția cu privire la nevoia de a se oferi și spații dedicate interacțiunii și socializării în cadrul spațiilor de birouri. Aproape 50% dintre respondenți au menționat acest lucru.