Pretul terenurilor din capitala a crescut cu pana la 400 % in ultimii doi ani
Data publicarii: 15-02-2007 | Imobiliare
Agentii imobiliari bucuresteni spun ca tranzactiile cu terenuri au fost avantajoase in ultimii doi ani, iar in interiorul Capitalei preturile au crescut din cauza lipsei de terenuri, in special pentru constructia de locuinte si birouri. Ei mai spun ca piata terenurilor a crescut si din cauza ca tot mai multi dezvoltatorii si investitori straini, dar si romani au putut plati preturi fara ca profiturile lor sa fie in pericol.
"Lipsa terenurilor din interiorul orasului a facut ca preturile sa explodeze practic in ultimii doi-trei ani de zile si sa creasca chiar cu 200 %. Cu toate acestea, am observat in prima luna din 2007 o stabilizare si cred ca in urmatoarea perioada preturile se vor aseza la valoarea actuala", sustin reprezentantii Agentiei Corint.Consultantii din piata terenurilor mai spun ca pretul pentru terenuri poate fi influentat si de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, care la randul ei este influentata direct de cererea de pe piata.
"Daca odata cu aderarea la UE puterea de cumparare va creste astfel incat cererea de produse imobiliare se va imbunatati cantitativ si calitativ, atunci putem spune ca va exista si motivatie din partea dezvoltatorilor imobiliari si implicit se va dinamiza si piata terenurilor. Cu toate acestea, ritmul de crestere a inceput deja sa scada, iar pretul terenurilor ar mai putea sa creasca doar o perioada destul de scurta dupa care se vor stabiliza", au adaugat cei de la DTZ Echinox.
In prezent, pretul unui metru patrat de teren in interiorul orasului variaza de la zona la zona si ajunge chiar la 3.500 euro/mp in Primaverii. In nordul Bucurestiului, cele mai mari preturi sunt in Pipera, unde se cer 800 euro/mp, in sud, in Titan si Rahova preturile au ajuns la 600 de euro, iar in zona de vest, preturile au crescut la 700 de euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile