Activ Property Services a implinit 30 de ani de existență,și așteaptă venituri de 1,5 milioane Euro în 2023

Data publicarii: 10-03-2023 | Imobiliare
Una dintre principalele companii de consultanță imobiliară care activează în România, Activ Property Services, a împlinit 30 de ani de existență. Odată cu această aniversare, compania a raportat și o cifră de afaceri cu 35% mai mare decât în anul anterior, sumă cu care aceasta și-a consolidat poziția din top 10 companii de profil din țară.

Compania Activ Property Services are sediul la București și două sedii regionale la Timișoara și Cluj-Napoca. În anul 2022 aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 1,15 milioane de Euro, veniturile provenind în mare parte din activitățile legate de închirierea spațiilor de birouri (40%), închirierea spațiilor industriale (30%) și rapoartele de evaluare și servicii de consultanță (20%).

“În 2022 am continuat eforturile de a consolida departamentele companiei și de a crește productivitatea per angajat, înregistrând o creștere în special în segmentul de închirieri birouri și proprietăți industriale” declară Razvan Gheorghe, fondatorul și managerul Activ Property Services.

„Portofoliul nostru include un număr de peste 500 de clădiri de birouri la nivel național, cu un total de peste 4 milioane m², pentru care reprezentăm proprietarii” declară Florian Gheorghe, managerul departamentului de birouri. Portofoliul cuprinde principalele clădiri de clasa A și B din Bucureşti (410), Cluj-Napoca (40), Timișoara (25), dar si din alte orașe (Brașov, Constanța, Sibiu, Oradea etc.). Principalele domenii care ne contactează pentru închirierea de spații de birouri sunt companiile de IT&C, domeniile liberale (avocatura, consultanta), farma și operatori medicali, R&D, comerţ.

“În ceea ce priveşte zona industrială, portofoliul companiei include un număr de aprox. 300 de hale individuale și parcuri industriale în principalele piețe industriale de la nivel național, însumând aproximativ 5 milioane m²” declară Cosmin Dinu, managerul departamentului de proprietăți industriale.

„În acești 30 de ani de activitate, compania noastră a traversat numeroase perioade de creștere și variații ale pieței, schimbări de brand și acționariat, având însă avantajul menținerii pe termen lung a liderilor în jurul cărora s-a dezvoltat firma.” spune Razvan Gheorghe. Timp de 20 de ani, între 1995 si 2016, compania noastră a fost birou afiliat și apoi biroul direct al Cushman & Wakefield în Romania, ulterior compania intrând în parteneriat cu GVA Worldwide, iar din 2020 fiind parte a rețelei internaționale de consultanți în segmentul comercial TCN Worldwide.

Compania noastră a intermediat numeroase tranzacții majore, printre care amintim închirierea spațiilor de retail ale Jumbo (11.180m2) din West Park Bucuresti, H&M la Winmarkt Râmnicu Valcea (2.500 m2) sau Lensa la parterul clădirii U-Center 1 (900 m2), închirieri de spații de birouri precum Renault Technologie (13.900 m2), Continental (7.7.00 m2) sau Tech Mahindra (2.900 m2). Printre principalele tranzacții din ultimii ani în sectorul industrial, putem aminti: 2020 - Huf Arad – 20.000 mp, 2022 - Farplas Automotive Pitești – lease 6.250 mp sau SLS Cargo Bucuresti extindere – 7.500 mp.”

Una dintre cele mai speciale proiecte realizate de Activ Property Services a fost consolidarea birourilor Nokia din Timișoara într-un singur sediu cu o suprafață totală de 27.000 de metri pătrați. Noul campus a luat naștere în urma unei serii de tranzacții de expansiune și închiriere, toate acestea intermediate în perioada 2015-2018 de managerul biroului timișorean al companiei, Felicia Vasiu.

Acum, la aniversarea a 30 de ani de la înființare, Activ Property Services se află într-un plin avânt de creștere a cotei de piață, cifra de afaceri estimată pentru acest an fiind de 1,5 milioane de euro.