Reff & Asociatii obtine pro bono o hotarare definitiva care protejeaza proprietatea asupra terenului si investitia Asociatiei Daruieste Viata pt extinderea si modernizarea Spitalului Marie Curie

Data publicarii: 31-05-2023 | Imobiliare
În urma unor servicii prestate pro bono de către o echipă multidisciplinară de avocați din cadrul Deloitte Legal / Reff și Asociații, Curtea de Apel București a dat o decizie definitivă în urma căreia a respins definitiv restituirea în natură a unei părți din terenul spitalului Marie Curie pe care asociația Dăruiește Viață l-a folosit pentru extinderea și modernizarea unei unități medicale capabile să asigure condiții optime de tratare și terapie pentru toți copiii internați în acest spital. Investiția s-a ridicat la circa 43 de milioane de euro.

Deloitte Legal / Reff & Asociații a reprezentat pro bono Asociația Dăruiește Viață, decizia Curții de Apel contribuind la consolidarea acestui proiect amplu din sectorul non-guvernamental românesc, confirmând de asemenea drepturile spitalului asupra suprafeței aflate în litigiu.

Acțiunea în instanță a fost inițiată de o persoană care pretinde a fi moștenitoarea foștilor proprietari și face parte dintr-o serie de litigii complexe demarate în urmă cu trei ani în care Deloitte Legal / Reff & Asociații a reprezentat Asociația Dăruiește Viață și Spitalul Marie Curie din capitală.

„Pentru noi, este o onoare că am avut oportunitatea de a contribui la demersurile extraordinare ale Asociației Dăruiește Viață pentru modernizarea Spitalului Marie Curie, iar eforturile noastre au fost încununate de soluţia pronunţată de către Curtea de Apel Bucureşti, prin care Spitalul Marie Curie a obținut confirmarea definitivă a dreptului de administrare asupra terenului pe care a fost realizată investiţia. Soluţia reconfirmă şi competențele remarcabile ale echipei noastre de litigii și ale colegilor din practica de consultanţă în disputele imobiliare”, a declarat Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și coordonatorul practicii de litigii administrative și comerciale.

„Construcția unui spital și a tuturor facilităților necesare presupune provocări dintre cele mai diverse. Totuși, apariția unei cereri de restituire a terenului aferent construcției a fost cu adevărat una dintre marile provocări, pentru că ar fi putut pune probleme serioase proiectului. Colaborarea cu Reff & Asociații | Deloitte Legal ne-a ajutat în două moduri: sentința finală în favoarea spitalului obținută recent, iar, până în acest moment, în timpul procesului de judecată, încrederea în profesionalismul avocaților ne-a dat siguranța să mergem înainte cu investiția și să nu blocăm proiectul. Copiii, părinții și personalul medical care vor putea să beneficieze în curând de acest spital sunt marii câștigători din această colaborare dintre Dăruiește Viață și Reff & Asociații | Deloitte Legal”, a declarat Oana Gheorghiu, Vicepreședinte, Dăruiește Viață.