Deloitte Romania da startul inscrierilor pentru cea de-a 24-a editie a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala

Data publicarii: 30-06-2023 | Diverse
Deloitte România a demarat recent sesiunea de înscrieri pentru cea de-a 24-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, o competiție care se adresează tuturor companiilor care care activează în domeniul tehnologiei și care au parte de o creștere accelerată, fie că acestea sunt companii publice sau private.

Competiția se va desfășura simultan în 18 țări europene: Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Programul Deloitte Technology 50 Europa Centrală evidențiază cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei. Participă companii din toate sectoarele conexe, inclusiv comunicații, tehnologii pentru mediu, hardware, fintech, media, divertisment, software sau sănătate și științe medicale. Pentru a se putea înscrie în acest program și a fi eligibile pentru participare, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare precum venituri operaționale de minimum 50.000 de euro în anii 2019-2021, respectiv de minimum 100.000 de euro în 2022. Totodată, sediul acestora trebuie să fie într-o țară central europeană și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

„În fiecare an, competiția Deloitte Technology Fast 50 oferă recunoaștere companiilor de tehnologie pentru creșterea înregistrată, pentru dorința de a inova și pentru spiritul antreprenorial. Ne bucurăm că businessurile locale au fost prezente în acest top de-a lungul anilor, fie în clasamentul principal, fie în categoriile speciale, ceea ce demonstrează că ecosistemul de start-upuri din România a atins un anumit nivel de maturitate și de creativitate, comparabil cu cel al pieței din Europa Centrală”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Mai bine de 40 de start-up-uri locale au fost incluse în clasamentul Fast 50 din 2018 și până în prezent. Printre acestea se numără UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, companie recunoscută în 2017 cu premiul „Most disruptive innovation”, și agenția de voiaj Vola.ro, premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și deținătoarea poziției de lider pentru următorii doi ani consecutivi.

Pe lângă categoria Fast 50 amintită mai sus, cometiția include și categoria „Companies to Watch”. Aceasta oferă recunoaștere companiilor înființate recent care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate dar care sunt active de cel puțin trei ani și înregistrează venituri operaționale de minim 30.000 de euro. Perioada de înregistrare se încheie la 31 august 2023. Rezultatul competiției va fi anunțat în noiembrie 2023.