Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, a încheiat o rundă de finanțare de tip late-seed de un milion de euro

Data publicarii: 17-07-2023 | IT&C
Cea mai mare comunitate online a angajaților din România, Undelucram.ro, a încheiat recent o rundă de finanțare de un milion de euro. Suma urmează a fi utilizată pentru continuarea extinderii în zona ECE (Europa Centrală și de Est), Asia și Africa.

În această rundă, investitorul principal a fost Sofia Angels Ventures, un fond de investiții din Bulgaria care a investit 400.000 de euro. Acestuia, i s-au alăturat fondul de investiții Gapminder VC cu 200.000 de euro, Head North, cu aceeași sumă respectiv SeedBlink și un business angel, fiecare cu câte 100.000 de euro.

În total, Undelucrăm.ro a atras până în prezent patru runde de investiții în valoare totală de peste 2 milioane de euro, finanțările anterioare având loc în anii 2017, 2019 și 2021.

Platforma online Undelucram.ro a fost lansată în urmă cu 12 ani de antreprenorul Costin Tudor, devenind din 2011 și până în prezent cea mai importantă platformă locală de employer branding și recrutare online. La nivel de regiune, aceasta s-a făcut deja cunoscută în zona Europei Centrale și de Est sub numele de WhereWeWork.com. Aceasta oferă informații despre salarii, beneficii, modul în care se desfășoară interviurile de angajare și așa mai departe, comunitatea online de angajați români fiind cea mai mare din țara noastră și una dintre cele mai importante din zona Europei Centrale și de Est, cu peste 1,5 milioane de utilizatori la nivel regional.

„Această este cea de a patra rundă de investiții încheiată de Undelucram și ne bucură că avem alături parteneri de lungă durată, parteneri care ne-au oferit încredere și a doua și a treia oară și care știu că îndeplinirea unui vis precum transparentizarea pieței muncii este posibil în mulți ani. Vom continua să ne extindem regional, să investim în tehnologii de machine learning și AI, dar mai ales vom continua să oferim informații care chiar să facă diferența pentru utilizatorii noștri, fie că vorbim de angajați, viitori angajați sau angajatori”, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO al platformelor Undelucram.

„Am investit pentru a treia oară în Undelucram pentru că acest business se potrivește foarte bine viziunii noastre de a susține start-up-urile tech românești care dezvoltă soluții inovatoare și care scalează la nivel internațional. Undelucram este o companie românească cu una dintre cele mai ample prezențe în afara țării, având operațiuni în 14 țări și trei continente, dar totodată o companie care revoluționează piața muncii prin transparentizare. Oamenii își doresc o carieră, nu doar un salariu, iar informatiile oferite de Undelucram ajută angajații și viitorii angajați să afle date esențiale despre companii și să își atingă mai ușor acest obiectiv", a afirmat Sergiu Roșca, partener fondator GapMinder VC.

„Undelucram a dezvoltat un business cu un model creștere cu foarte mare potențial de scalare în domeniul resurselor umane datorită creării unui mod nou de interacționa, unul transparent, între angajatori și angajați. Ne-a plăcut foarte mult faptul că echipa cunoaște foarte bine serviciile de marketing digital, dar și domeniul tehnologic și cel al resurselor umane, își asumă riscuri și vrea să progreseze rapid. Credem că această investiție ne poate oferi un bun return on investment, iar planul de dezvoltare este realist și validat de piață", a spus Milen Ivanov, Managing Partner Sofia Angels Ventures.

„Datorită rolului nostru de investitori în tehnologie, am fost martori ai impactului remarcabil pe care conținutul generat de utilizatori îl are asupra unor industrii consacrate. Undelucram a creat o afacere solidă, care este poziționată strategic pentru a influența și a dezvolta și mai mult piața de recrutare online și de employer branding. Comunitatea noastră de investitori a realizat dedicarea și potențialul de business al echipei, reafirmându-și sprijinul pentru viziunea Undelucram de a se extinde în diverse zone geografice", a afirmat Andrei Dudoiu, Managing Partner al SeedBlink.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: