EY România a asistat Regina Maria în preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu

Data publicarii: 17-07-2023 | Afaceri
Rețeaua de Sănătate Regina Maria a preluat pachetul majoritar de 51% din Clinicile Dentare Dr. Leahu, liderul pieței de stomatologie din România, cu prezență în 13 orașe și peste 169 de cabinete în 19 clinici la nivel național.

În acest proces de preluare, Rețeaua de Sănătate Regina Maria a fost asistată de EY România. În urma unor investiții de peste 200 de milioane de euro în ultimii ani, Regina Maria devine astfel principalul investitor în infrastructura medicală din ultimii 30 de ani. Echipa EY a oferit asistență în tranzacție sub forma unor servicii de due diligence, asistență financiară și asistență fiscală la redactarea contractului de vânzare-cumpărare. Aceasta a fost coordonată de Liliana Bușoiu și ALexandra Bulei pentru asistență financiară, respectiv Miruna Enache și Amelia Toader pentru asistență fiscală.

„Tranzacţia este una de referinţă pentru anul 2023 pentru sectorul serviciilor medicale private în România. Este, totodată, una dintre cele mai mari tranzacţii anunţate pentru sectorul de servicii de stomatologie până în prezent. Suntem încântaţi să fi asistat Regina Maria în această achiziţie, contribuind la negocierea şi semnarea acordului de preluare a pachetului majoritar. Încă din 2016, ne-am bucurat de încrederea Regina Maria şi am oferit asistenţă în numeroase tranzacţii prin care şi-a dezvoltat reţeaua de clinici atât geografic, cât şi ca specializări medicale şi și-a consolidat poziția de lider al serviciilor medicale private în România”, spune Liliana Buşoiu, Partener Transaction Diligence, EY România.