Garanti BBVA a inregistrat rezultate peste asteptari in 2022 si a avut un start solid in 2023

Data publicarii: 17-07-2023 | Finante-Banci
Banca Garanti BBVA a înregistrat în anul 2022 un profit net record de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul 2021. Veniturile nete ale băncii care face parte din Grupul Garanti BBVA România au urcat astfel la 550 milioane de lei în 2022 cu peste 20% mai mult decât în anul precedent.

Banca a înregistrat rezultate solide și în ceea ce privește volumul creditelor și al depozitelor, asigurându-și un portofoliu solid și echilibrat de clienți. Astfel, volumul total de credite Garanti BBVA din 2022 a fost de 9 miliarde de lei, cu 14% mai mult decât în anul precedent, în vreme ce volumul depozitelor a ajuns la 10,2 miliarde de lei, cu 15,8% mai mult decât în 2021.

Toate aceste majorări au fost susținute și de creșteri pe toate segmentele de business - Corporate, Retail și IMM. În urma acestor rezultate, anul 2022 a devenit cel mai bun an al Garanti BBVA România.

La nivel de grup, profitul net consolidat a crescut cu 16,5% în timp ce veniturile nete au crescut cu 15,5%. Volumul total de active al grupului care pe lângă instituția bancară amintită mai sus mai include și dou IFN-uri Garanti BBVA Credite de Consum și Garanti BBVA Leasing, a crescut cu 17% față de anul 2021, la 15,2 miliarde de lei.

“2022 a fost cel mai bun an de până acum pentru Garanti BBVA, cu rezultate care ne-au depășit așteptările. Pentru aceasta le suntem recunoscători clienților, acționarilor, partenerilor și angajaţilor noștri. Ca întotdeauna, am rămas alături de clienții noștri și în 2022 și i-am ajutat ori de câte ori au avut nevoie. Progresul semnificativ pe care l-am înregistrat pe toate segmentele, fie că vorbim de depozite, credite sau portofoliu de clienți, reiterează poziția noastră solidă în piață. Cu un început de an foarte bun în 2023, ne menținem obiectivele pe termen lung de a ne consolida poziția, continuând să fim partenerul financiar de încredere al românilor”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm faptul că Garanti BBVA s-a bucurat de un început de an 2023 la fel de bun precum anul precedent, rezultatele din primele trei luni confirmând deja strategia sa rezilientă și sustenabilă de adaptare la realitatea economică actuală din țara noastră. Primul trimestru a adus prin urmare o creștere de 14,7% pe segmentul creditelor, respectiv 15,1% pe cel al depozitelor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, banca a înregistrat și un profit net de două ori mai mare în această perioadă, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, și anume 72,2 milioane lei.