Flix lansează primele curse către Finlanda, conectând toate țările continentale din UE

Data publicarii: 08-08-2023 | Turism
Compania care operează cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, FlixBus, a lansat începând cu data de 27 iulie primele sale curse către Finlanda. Autocarele verzi vor conecta Polonia, mai precis Varșovia, cu localitatea Vaasa din Finlanda, oferta incluzând și o conexiune cu feribotul de la Talin la Helsinki. Prin intermediul acestei noi linii de transport, FlixBus va conecta nouă orașe finlandeze cu Europa Centrală.

"Prin intrarea pe piața din Finlanda, Flix a atins o etapă importantă și va conecta toate țările continentale din Uniunea Europeană. Acum suntem și mai aproape de misiunea noastră de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile pentru cât mai multe persoane. Suntem convinși că oferind acces la servicii de transport convenabile la scară globală vom reușim să revoluționăm piața călătoriilor. Mai ales în această perioadă, când oamenii sunt tot mai preocupați de impactul acțiunilor lor asupra mediului, ne dorim să creăm o rețea extinsă pentru ca aceștia să ia în calcul transportul colectiv și să își reducă amprenta de carbon", a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix.

Orașele finlandeze în care vor opri cursele FlixBus sunt Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo și Helsinki. Traseul va continua spre Polonia cu opriri în Estonia, Letonia și Lituania înainte de a ajunge la Varșovia. Alegând alte interconexiuni oferite de FlixBus, călătorii din Finlanda pot astfel ajunge relativ ușor în alte orașe europene precum Berlin, Viena sau Bratislava.

Modelul de afaceri FlixBus se bazează nu doar pe autocarele din rețeaua proprie ci și pe colaborări cu parteneri locali de transport din întreaga lume. Astfel, linia care leagă Finlanda de Polonia va fi operată de o companie de transport din Lituania, Olex și de un operator de feribot, Tallink. Pasagerii vor putea astfel combina călătoria cu autocarul și feribotul pe un singur bilet.

În România, FLixBus operează în colaborare cu parteneri locali care asigură curse internaționale în peste 100 de localități din 14 țări europene.