Schneider Electric va moderniza și automatiza întreaga rețea de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei

Data publicarii: 21-08-2023 | Economie
La începutul lunii august 2023, Schneider Electric a semnat un contract de furnizare a echipamentelor de medie tensiune și de software management al rețelei cu scopul de a moderniza rețeaua de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei. Proiectul presupune modernizarea rețelei la nivel național și are ca scop îmbunătățirea fiabilității acesteia astfel încât să fie reduse atât întreruperile de curent cât și durata acestora.

Proiectul Schneider Electric va îmbunătăți astfel calitatea furnizării de energie electrică din țara vecină, consolidând în același timp serviciul furnizat de operatorul sistemului de distribuție din Serbia, Elektrodistribucija Srbije (EDS) și clienții acestuia.

Schneider Electric este lider pe piața de furnizare de energie. În această calitate, companie dispune de produse conectate, programele software și expertiza necesare pentru modernizarea, automatizarea și automatizarea rețelei de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei.

„Rețelele digitalizate ale viitorului îmbunătățesc eficiența energetică, accelerează integrarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană, echilibrează cererea și oferta de energie și facilitează astfel tranziția la energie verde. Capacitățile de gestionare a datelor sprijină eforturile de optimizare și decarbonizare a consumului de energie pe partea de cerere. Modernizarea și digitalizarea rețelei ajută, de asemenea, la identificarea celui mai bun mod de configurare și operare a rețelei de distribuție existente, care poate reduce sau amâna investițiile mari de capital în construirea centralelor electrice – economisind fonduri publice și limitând pierderile”, scriu cei de la Schneider Electric în comunicatul care anunță oficial demararea acestui proiect.