Studiu Revolut: Unde au calatorit romanii in vara lui 2023? In aproape toata lumea

Data publicarii: 07-09-2023 | Finante-Banci
Vacanta de vara din acest an, care deși încă nu s-a încheiat, anunță deja un record pentru Revolut. Utilizatorii români ai acestei platforme au utilizat serviciile sale deja, în perioada 1 mai - 20 august, în peste 220 de țări și teritorii.

Banca digitală Revolut are deja peste trei milioane de clienți în România. În urma analizei datelor disponibile până la data menționată mai sus, utilizatorii români au efectuat aproape 16 milioane de plăți, cu 74% mai multe decât anul trecut și de 13 ori mai multe decât în 2020. De asemenea, numărul mediu de tranzacții per client a crescut de la 17 în 2020 și 22 în 2022 la 25 în acest an. Suma totală cheltuită a ajuns de asemenea la 340 de milioane de euro, cu 63% mai mult decât în 2022 și de peste 10 ori mai mult decât în 2020.

Potrivit celor de la Revolut, destinațiile în care românii au cheltuit cel mai mult în acest an au fost Grecia cu aproape 42 milioane de euro, Italia cu 35 milioane de euro și Marea Britanie cu 30 de milioane de euro. Românii au cheltuit în Germania peste 25 de milioane de euro, respectiv 23 de milioane de euro în Spania. Topul destinațiilor preferate de utilizatorii Revolut din România este completat de Franța, Bulgaria, Olanda, Turcia și Ungaria.

În ceea ce privește sumele cheltuite per utilizator, cea mai mare sumă medie a fost înregistrată în Vanuatu (1765 euro). Următoarele destinații în care românii au cheltuit cele mai mari sume medii per turist au fost Insulele Cook (1638 euro), Guyana Franceză (1290 euro), Caraibele olandeze ( 1026 de euro) și Slovenia (1007 euro).

„În condițiile în care experiența turistică este tot mai importantă, Revolut și-a diversificat oferta de funcții utile în călătorii direct în aplicație, în ultimii ani. Cu Sejururi și Case problema costurilor și a cazării este rezolvată direct în aplicație. Fie că preferă locațiile luxoase cu multe servicii incluse sau apartamentele funcționale în centrul unei capitale europene considerate atracția anului, clienții Revolut pot rezerva hotelul, pensiunea sau apartamentul conform așteptărilor lor direct în aplicație și pot beneficia și de cashback de 3-10% (în funcție de planul deținut) atunci când achită cazarea cu Revolut”, se arată în comunicatul oficial.

„Revolut este banca digitală preferată de iubitorii de călătorii pentru funcțiile specifice precum schimbul valutar în peste 30 de monede, rezervarea cazării cu Sejururi, marketplace-uri pentru tururi ghidate, activități, atracții, posibilitatea de a împărți nota de plată între mai mulți utilizatori, asigurarea de călătorie inclusă în abonament, pentru planurile cu plată (Premium și Metal), asigurarea care acoperă până la 5.000 de euro pe an pentru zboruri cu avionul, biletele de tren, cazarea sau biletele la evenimente anulate din diverse motive, pentru clienții Ultra”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: