EY a asistat MidEuropa în vânzarea lanțului de supermarketuri Profi către Ahold Delhaize

Data publicarii: 18-11-2023 | Afaceri
Fondul de investiții MidEuropa a anunțat în această săptămână vânzarea lanțului de supermarketuri Profi către compania Ahold Delhaize, grupul care operează în România rețeaua de magazine Mega Image. Aceasta a devenit astfel una dintre cele mai mari tranzacții din retailul alimentar european în care este implicat un fond de investiții, o tranzacție de referință pe piața locală și cea mai mare tranzacție din retailul alimentar din Europa Centrală și de Est.

Cu peste 1650 de magazine la nivel național. Profi dispune de cea mai mare rețea de magazine alimentare de proximitate din România. Compania a generat în ultimele 12 luni venituri de peste 2,5 miliarde de euro.

Formatul vizat de lanțul Profi, și anume cel al magazinelor alimentare de proximitate, se potrivește celui ales de Ahold Delhaize în țara noastră, magazinele Mega Image având un concept similar. Grupul belgian își va extinde așadar amprenta existentă pentru a servi cât mai bine atât zonele urbane cât și cele rurale.

Tranzacția amintită mai sus este supusă aprobărilor de reglementare fiind de așteptat ca aceasta să fie finalizată în prima parte a anului următor. Aceasta a fost intermediată de echipa de Strategie și Tranzacții a EY, care a furnizat MidEuropa servicii de due diligence financiar și fiscal. De altfel, EY a asistat MidEuropa și la achiziția lanțului Profi în anul 2017.

„Avem o colaborare excelentă cu echipa EY, iar expertiza, experiența și receptivitatea lor au fost foarte valoroase în acest proces. Calitatea muncii și a consultanței financiare și fiscale a fost remarcabilă, iar echipa a lucrat eficient cu managementul și cu alți consultanți în cadrul tranzacției" a declarat Aleksandar Dragicevic, director al MidEuropa.

Echipa care a oferit servicii de consultanță în tranzacții în numele EY a fost coordonată de Peter Wells, Alexandru Onțică și Alexandra Bulei pentru asistența financiară, Miruna Enache, Costin Manta, Alexandru Grecu și Bogdan Papavă pentru asistența fiscală.