Deloitte Romania a asistat Innova Capital in preluarea furnizorului de servicii de plata NETOPIA Group

Data publicarii: 07-01-2024 | Finante-Banci
Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea pachetului majoritar de acțiuni al NETOPIA Group, unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii de plată din România. Innova este de asemenea unul dintre liderii pieței de private equity din Europa Centrală și de Est, fiind prezentă în România din 1998. Compania deține pachete majoritare de acțiuni în companii active în energie, bunuri de larg consum, sănătate și servicii financiare și de business.

Această tranzacție marchează extinderea companiei mai sus amintite pe piața de servicii financiare din România și a fost semnată în luna mai a acestui an, fiind recent finalizată în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare din domeniul competiției.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea achiziției grupului NETOPIA, un lider în oferirea de soluții inovatoare de plată. Cu un portofoliu diversificat, grupul NETOPIA este acum un actor important în domeniul plăților digitale și oferă oportunități de parteneriate pe termen lung și de extindere pe piață”, a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital. „Această tranzacție marchează un moment important pentru fondul Innova/7 și reflectă încrederea noastră în piața românească de servicii financiare și angajamentul nostru pentru stimularea dezvoltării și inovației în regiune”, a adăugat Krzysztof Kulig.

Deloitte România a participat la această tranzacție oferind asistență în domeniul due diligence financiar și fiscal precum și suport în tranzacție. Echipa de consultanță financiară care a asistat Innova Capital a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ionuț Vasilescu, Director Adjunct, care au beneficiat de sprijinul Silviei Mihu și al Laurei Necșuliu, Senior Associates, și al Andreei Artin și al lui Marc Nedera, Associates. Ca și experți fiscali, au completat echipa Deloitte Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Ana Irina Bica și Ioana Sirețchi, Consultanți Seniori, proiectul fiind coordonat împreună cu echipa Deloitte din Polonia, condusă de Arkadiusz Strasz, Partener Consultanță Financiară.

„Aceasta este încă o tranzacție importantă pe care o finalizăm împreună cu clientul nostru Innova Capital, după cea care a marcat intrarea sa pe piața locală de servicii financiare, din 2021. Suntem mândri că am putut lucra din nou cu acest investitor regional important în România, a cărui extindere pe piața locală prin această a doua investiție confirmă încrederea în potențialul economiei noastre. Tranzacția a fost un proiect complex, cu mai multe domenii de acoperit și de aliniat în ceea ce privește aspectele financiare și fiscale", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.